Geen twee zonder drie voor Anderlecht: Na Joveljic en Pjaca komt ook Lawrence

  Lawrence is versterking voor de linkerflank.

  Pjaca (links) en Joveljic (rechts) tussen Verschueren en Vercauteren.

  Joveljic (links) kwam bij Frankfurt amper aan spelen toe.

  0 / 0

  Anderlecht heeft op de slotdag van de wintermercato drie nieuwe spelers toegevoegd aan zijn spelerskern. Na de huurovereenkomsten met Frankfurt en Juventus voor respectievelijk aanvaller Dejan Joveljic en flankaanvaller Marko Pjaca, heeft het vlak voor middernacht ook verdediger Kemar Lawrence aangetrokken.

  Lawrence is versterking voor de linkerflank

  Om 23.57u kondigde Anderlecht de komst van Kemar Lawrence aan op zijn sociale media. De Jamaicaan van 27 jaar is een linkerflankverdediger. Hij wordt overgenomen van New York Red Bull en tekende in Brussel een contract voor 2,5 jaar.

   

  De naam van Lawrence werd al een tijdje genoemd in Brussel. Hij zou een eventueel vertrek van Elias Cobbaut kunnen opvangen, maar de Belg vertrok uiteindelijk niet. Bij Anderlecht wordt Cobbaut ook geregeld als centrale verdediger gebruikt.

   

  "Lawrence was teamgenoot van Amir Murillo en werd de voorbije twee jaar verkozen als Most Valuable Player op zijn positie in de Major League Soccer. In de States kreeg de Jamaicaanse international de bijnaam de 'Taxi', een solide verdediger die veel de lijn afdweilt, afstand aflegt, prima ballen verstuurt, technisch aardig uit de voeten kan en ook vanwege zijn attitude wordt geroemd", roemt Anderlecht zijn nieuwe aanwinst op zijn website.

  Pjaca: "Kompany belde me"

  Marko Pjaca is een Kroatische flankaanvaller. Hoewel rechtsvoetig speelt de 24-jarige Pjaca meestal als linksbuiten. Pjaca werd in de zomer van 2016 na een goede Europa League-campagne en een uitstekend EK in Frankrijk door Juventus weggeplukt bij Dinamo Zagreb.

   

  De Kroaat kwam in Turijn door de moordende concurrentie en blessureleed maar weinig aan spelen toe. Twee jaar geleden toonde Anderlecht al eens interesse om hem in januari te huren, maar toen verkoos Pjaca een uitleenbeurt aan Schalke 04. Een groot succes werd zijn uitstap naar Duitsland niet. Een seizoen later ging hij aan de slag bij Fiorentina, maar een gescheurde kruisband gooide roet in het eten.

   

  Anderlecht huurt Pjaca een half jaar van Juventus, met een optie voor een bijkomend seizoen huur. "Hopelijk kan ik mijn steentje ertoe bijdragen om de geschiedenis van Anderlecht opnieuw kleur te geven", zegt Pjaca op de site van Anderlecht.

   

  "Dat hier spelers rondlopen zoals Kompany, Chadli, Nasri heeft de beslissing om naar hier te komen ook versneld. Van hen kan je veel opsteken. Ik zie dit als een geweldige opportuniteit. Vincent Kompany belde me om uit te leggen hoe er bij Anderlecht wordt gewerkt en wat de club wil bereiken. Daar wil ik graag aan meewerken."

  Joveljic debuteerde op zijn 18e bij Rode Ster Belgrado

  Dejan Joveljic heeft een verleden bij Rode Ster Belgrado. Na zijn jeugdopleiding debuteerde hij er op zijn 18e als prof. In zijn 2e partij was het meteen bingo en in totaal scoorde hij 14 doelpunten in 28 matchen.

   

  Zo werd hij opgemerkt door Eintracht Frankfurt. Deze zomer maakte hij de overstap naar de Bundesliga, maar hij kwam er weinig aan spelen toe. Hij stond er in het begin van het seizoen twee keer in de basis, maar daarna speelde hij nog maar 13 minuten in de competitie.

   

  "Bij Anderlecht wil hij zijn oude niveau weer oppikken", staat er op de clubwebsite.

  "Servische traditie hier voortzetten"

  "Anderlecht is een grote club, de grootste in België met een enorme traditie. Ik ben blij dat ik hier ben", reageert Dejan Joveljic.

   

  "Toen ik met mensen uit mijn omgeving sprak over de interesse van deze club, zeiden ze meteen dat ik die kans moest grijpen. Veel landgenoten zijn hier al geslaagd, Mitrovic, Jestrovic, Ilic, Jovanovic,… Ik wil die traditie hier voortzetten."

   

  "Hier bij Anderlecht krijgt de jeugd speelkansen. Daarom hoop ik iedereen ook te overtuigen van mijn kwaliteiten. Ik wil het team vooruit kunnen stuwen, richting play-offs. Ik ben sterk in de box, tweevoetig en ook wel kopbalsterk. Ik scoor normaal vrij makkelijk, vanuit elke positie. Hopelijk kan ik me snel tonen."

  Ik scoor normaal vrij makkelijk, vanuit elke positie. Hopelijk kan ik me snel tonen.

  Joveljic.