Antwerp: "Instagram-posts van Lamkel Zé stroken niet met onze normen en waarden"

  Didier Lamkel Zé.

  De foto die Didier Lamkel Zé vandaag op Instagram postte en een stevige sneer bevatte richting Club Brugge kan op weinig (tot geen) begrip rekenen bij het bestuur van Antwerp. 

  Didier Lamkel Zé werkte zich in de problemen met een foto waarop de tekst "@clubbrugge wankers" stond.

   

  Een geoefend oog kon zien dat Lamkel Zé die foto en tekst niet zelf uit zijn mouw geschud had, maar dat hij die had overgenomen van een Antwerp-supporter.

   

  Maar de foto stond dus wél op zijn Instagram-account. Niet bepaald handig en voorzichtig van de Kameroener.

   

  Antwerp heeft intussen met een mededeling op zijn website gereageerd op de nieuwste streek van zijn speler.

   

  "Antwerp betreurt de Instagram-posts van Didier Lamkel Zé. Dit strookt geenszins
  met de waarden en normen van onze familieclub. Het hoeft geen betoog dat de directie, staf en volledige spelersgroep zich hiervan distantiëren."
   
  "Navraag leert dat Didier wordt beïnvloed door andere personen om dergelijke posts te plaatsen. RAFC tracht Didier Lamkel Zé, net zoals verschillende andere spelers, zo goed als mogelijk te begeleiden met zijn integratie binnen de Europese context, de impact als publiek figuur alsook de waarden en normen die RAFC nastreeft."

   

  "RAFC heeft ook een duidelijke sociale media policy, waarin onze spelers een voorbeeldfunctie dienen aan te nemen."
   
  "Didier distantieert zichzelf ook van de manier waarop deze post is overgenomen. Hij is de Engelse taal niet machtig, laat staan dat hij de mogelijke impact correct kon inschatten. Uit eigen initiatief heeft hij dit reeds rechtgezet en hij wenst zijn oprechte excuses over te maken. De club verkiest dat hij dit niet nog eens zelf via sociale media doet."
   
  "RAFC vraagt zijn supporters om aanstaande zondag, net zoals het volledige seizoen in de Pro League, onze Reds op een vocale manier te ondersteunen en onze reputatie van 12e man alle eer aan te doen."

   

  "De volledige club werkt keihard om The Great Old terug te brengen waar ze hoort. Laat ons zondag, als nummer 2 in de competitie, op een waardige en respectvolle manier de tot nog toe ongenaakbare leider het vuur aan de schenen leggen. Wij rekenen op jullie!"