Chris Froome: "Tour is mijn enige doel dit jaar"

  Froome is momenteel op stage in Gran Canaria.

  Sinds zijn horrorcrash in juni 2019 timmert Chris Froome langzaam maar zeker aan de weg terug naar boven. De viervoudige Tourwinnaar is momenteel op stage in Gran Canaria met zijn ploeg Team Ineos. "Ik maak nu de overstap van revalidatie naar normale training", laat Froome weten.

  "Heb mezelf elke week vooruit zien gaan"

  Chris Froome heeft er bijzonder zware maanden op zitten. Bij zijn val in juni tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné  brak de 34-jarige Brit zijn dijbeen, heup, elleboog, ribben en nekwervel.

   

  Er volgde een intensieve revalidatie, maar intussen gaat het alsmaar beter met Froome. Eind oktober verscheen hij opnieuw op de fiets tijdens de ploegentijdrit van een criterium in Japan, maar daarna moest de Brit opnieuw onder het mes.

   

  In zijn eerste interview van het nieuwe jaar geeft Froome op de sociale media van Team Ineos een update over zijn huidige toestand. En die is positief.

   

  "We zitten nu in Gran Canaria voor mijn eerste officiële trainingsstage van 2020. Momenteel maak ik de overstap van revalidatie naar normale training. Ik ben heel blij om hier te zijn en dezelfde trainingsritjes af te werken als mijn teamgenoten. Dat voelt geweldig."

   

  "Dit is een sleutelperiode voor mij. Hier moet ik de basis leggen voor de rest van het seizoen. Ik moet nu vele uren op de fiets zitten, want dat heb ik het voorbije half jaar niet kunnen doen. Je moet natuurlijk ergens beginnen. Ik ben me ervan bewust dat de komende maanden heel zwaar gaan worden. Ik moet nog veel inhalen om terug op mijn oude niveau te komen. Maar ik heb mezelf elke week vooruit zien gaan en dat is heel positief."

  Het voelt geweldig om dezelfde trainingsritjes te kunnen afwerken als mijn teamgenoten.

  Chris Froome

  "Van deze blessure terugkomen, is een extra reden om opnieuw de Tour te winnen"

  Dit jaar heeft Froome maar één doel: voor de 5e keer (na 2013, 2015, 2016 en 2017) de gele trui veroveren in de Tour de France. 


  "Van deze blessure terugkomen, is alleen maar een extra reden. Er zijn geen garanties in de sport, maar ik zal alles geven wat ik in me heb. Het vooruitzicht van een 5e keer geel veroveren is een enorme motivatie."

  Team Ineos zal met 3 kopmannen aan de start van de Ronde van Frankrijk verschijnen. Naast Chris Froome doen ook Geraint Thomas (winnaar in 2018) en Egan Bernal (winnaar in 2019) een gooi naar de eindzege.