Froome maakt comeback in Saitama: "Vanaf nu focus op de Tour!"

  Chris Froome heeft voor het eerst een "wedstrijd" gereden sinds hij midden juni ten val kwam tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné.

  Chris Froome was aanvankelijk aangekondigd voor de wegwedstrijd van het criterium van Saitama - die werd gewonnen door de lokale held Yukiya Arashiro - maar besloot daar in laatste instantie voor te passen.

   

  Wel nam Froome deel aan de voorafgaande ploegentijdrit, met Ineos-ploegmaats Bernal en Castroviejo. Een geslaagd experiment, want Froome finishte gewoon samen met zijn 2 collega's. "Vanaf nu richt ik mij voluit op de Tour van 2020", smeerde Froome Tour- én Saitama-organisator ASO nadien nog wat stroop aan de baard.

   

  Veel tijd om handtekeningen uit te delen in Saitama had Froome niet, want hij zette meteen koers naar Yokohama, om er te supporteren voor Wales in de halve finales van het WK rugby.