Brailsford bevestigt Ineos-drietand: "Froome aast nog altijd op die 5e Tourzege"

  In een filmpje op de website heeft Ineos-manager Dave Brailsford de ambities voor het nieuwe seizoen besproken. Zoals gewoonlijk focust de opvolger van de Sky-ploeg op de grote rondes.

  2020 is het eerste volledige jaar dat Team Ineos in het peloton zal rijden. Sinds 2012 won het team van Dave Brailsford enkel in 2014 de Tour de France niet. Ook nu weer wordt dat het grote hoofddoel.

   

  "Richard (Carapaz) zal zijn titel proberen te verdedigen in de Giro en Geraint (Thomas) en Egan (Bernal) zullen zich op de Tour focussen. Chris (Froome) aast nog altijd op die 5e eindzege in de Tour. Hij doet er alles aan om zijn oude niveau te bereiken."

   

  "De grote rondes zijn de voorbije jaren wel veranderd qua opzet. Er zijn minder tijdritkilometers bijvoorbeeld. De concurrentie heeft ook niet stilgezeten. Ze leveren fantastisch werk door ons uit te dagen. Dat hebben wij zelf ook nodig. Wij zoeken nu naar die kleine foutjes waar we zelf nog beter in kunnen worden."