• home
 • video
 • pas verschenen

  Phillips moet na basisplek in Merseyside Derby weer vertrekken bij Liverpool

  Liverpool heeft de 22-jarige centrale verdediger Nathaniel Phillips verhuurd aan Duitse tweedeklasser VfB Stuttgart. Dat is opmerkelijk, want Phillips was nog maar net terug bij de club van trainer Jürgen Klopp. Begin deze maand speelde hij nog 90 minuten tegen Everton in de derde ronde van de FA Cup.

  Voor Nathaniel Phillips is de transferperiode in januari uitgedraaid op een rollercoaster. De jonge Engelsman werd door Liverpool op 31 december teruggeroepen naar de club, maar mag nu alweer beschikken. Na amper 13 dagen moet hij terugkeren naar Duitsland.

   

  De centrale verdediger speelde sinds dit seizoen in loondienst van Stuttgart, waar hij 11 duels afwerkte. Phillips verhuisde terug naar Liverpool. Hij stond meteen in de basis in de Merseyside Derby, die Liverpool won dankzij een prachtgoal van Curtis Jones.

   

  Toch is Liverpool niet overtuigd van de verdediger, die Van Dijk, Matip, Lovren en Gomez voor zich moet dulden in de pikorde. Philips keert terug naar Stuttgart tot het einde van het seizoen.

  Bekijk de prachtgoal van Curtis Jones tegen Everton: