VIDEO: Jones beslist Merseyside Derby met fabuleus doelpunt

  1. 10' - Verv. James Milner door Yasser Larouci
  1. 80' - Verv. Harvey Elliott door Rhian Brewster
  2. 80' - Verv. Theo Walcott door Bernard
  3. 72' - Doelpunt - Curtis Jones (1 - 0)
  4. 71' - Verv. Takumi Minamino door Alex Oxlade-Chamberlain
  5. 64' - Verv. Seamus Coleman door Moise Kean
  6. 64' - Verv. Gylfi Sigurdsson door Fabian Delph
  7. 58' - Geel - Lucas Digne
  72'goalCurtis Jones1 - 0

  Liverpool heeft de Merseyside Derby in de FA Cup gewonnen. De leider in de Premier League wipte in de 3e ronde stadsrivaal Everton dankzij een fantastisch doelpunt van de jonge Curtis Jones (na samenspel met Divock Origi).

  Everton trad op volle kracht aan tegen Liverpool, dat zelf met een veredeld B-elftal aan de aftrap verscheen. De jonge Reds verloren bovendien al vroeg de ervaring van Milner, die al na 10 minuten naar de kant slofte met een spierblessure.

   

  Bij Liverpool, met Origi en nieuwkomer Minamino in de basis, was het zoeken in de 1e helft, waarin Everton de beste kansen had. Calvert-Lewin, Holgate en Richarlison flirtten alle drie met de 0-1: alle drie vonden ze Liverpool-doelman Adrian op hun pad. Vlak voor de rust tekende Origi voor de beste mogelijkheid van de thuisploeg. Pickford redde geweldig.

   

  Na de koffie leken de Liverpool-jonkies verlost van hun plankenkoorts en was Everton minder dwingend. En de gemiste kansen van voor de rust braken de bezoekers uiteindelijk ook zuur op.

   

  20 minuten voor tijd combineert Curtis Jones met Divock Origi, waarna hij de bal enig mooi in de kruising draait. Met zijn eerste doelpunt voor Liverpool was de 18-jarige middenvelder meteen de matchwinnaar in de stadsderby.

  Het geweldige doelpunt van Jones:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Scheidsrechter Moss blaast voor het einde van de wedstrijd. Dankzij de wereldgoal van Jones knikkert Liverpool stadsrivaal Everton uit de FA Cup.
  3. tweede helft, minuut 91. Kansje voor Kean. Daar is zowaar Everton nog eens. Moise Kean jaagt een halve volley over het doel van Adrian, die zich nog even flink boos maakt op zijn verdediging.
  4. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra tijd. Klopp staat wild te gesticuleren langs de lijn en kijkt nerveus naar zijn horloge. Daarop ziet hij wellicht dat de 90 minuten erop zitten. Zijn jonge team staat op enkele minuten van de 4e ronde van de FA Cup.
  5. tweede helft, minuut 88. Liverpool blijft druk zetten, waardoor Everton de bal helemaal terug tot bij Pickford moet spelen. Zo wordt het voor de bezoekers wel heel moeilijk om nog een doelpunt te maken. Intussen pept Klopp aan de zijlijn de supporters nog een beetje op.
  6. tweede helft, minuut 85. Geënerveerde Ancelotti. Nog vijf minuten tot het einde van de 90 minuten en Ancelotti lijkt niet tevreden met wat hij ziet van zijn team. We kunnen de frustraties van de Italiaan begrijpen, want zijn team wrong in de 1e helft flink wat kansen de nek om.
  7. tweede helft, minuut 82. Alerte Pickford. Origi houdt enkele mannetjes aan de praat en legt af tot bij Oxlade-Chamberlain. De invaller zet Pickford aan het werk met een strak schot: geen probleem voor de Engelse nummer 1.
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Liverpool, Rhian Brewster erin, Harvey Elliott eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Everton, Bernard erin, Theo Walcott eruit
  10. tweede helft, minuut 79. Ook Jürgen Klopp gebruikt zijn laatste wissel. De 16-jarige Harvey Elliott mag gaan rusten en wordt vervangen door Rhian Brewster.
  11. tweede helft, minuut 79. Ancelotti gooit zijn laatste troef op tafel. De Braziliaan Bernard lost Walcott af.
  12. tweede helft, minuut 78. Een weggekaatste corner van Digne valt voor de voeten van Schneiderlin. Het schot van de Fransman gaat volledig de mist in.
  13. tweede helft, minuut 73. Liverpool dringt aan. Daar is al bijna de 2-0. Oxlade-Chamberlain duikt de zestien binnen en dwingt Pickford tot een broodnodige redding in de korte hoek.
  14. Curtis Jones (Liverpool) scoort. Het staat 1 - 0. tweede helft, minuut 72.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Curtis Jones van Liverpool. 1, 0.
  16. tweede helft, minuut 71. Pareltje van Jones! Oh la la! Wat een doelpunt! Curtis Jones krult de bal van buiten de zestien enig mooi in de verste kruising. Een flits van de jonge middenvelder zet Liverpool op voorsprong, Klopp kijkt vol bewondering toe.
  17. tweede helft, minuut 71. Exit Minamino. Takumi Minamino heeft bij zijn Liverpool-debuut niet meteen zijn stempel kunnen drukken. Hij krijgt een knuffel van Klopp, Oxlade-Chamberlain komt in zijn plaats.