Twee late goals bezorgden Chelsea de zege.

Chelsea staat na absurde owngoal en spectaculair slot toch in halve finale FA Cup

zo 17 maart 2024 16:30
  1. 13' - Doelpunt - Marc Cucurella (1 - 0)
  2. 45+1' - Doelpunt - Cole Palmer (2 - 0)
  1. 51' - Own goal - Axel Disasi (2 - 1)
  2. 62' - Doelpunt - Stephy Mavididi (2 - 2)
  10. 90+1' - Verv. Marc Cucurella door Ben Chilwell
  11. 90+2' - Doelpunt - Carney Chukwuemeka (3 - 2)
  12. 90+6' - Geel - Conor Coady
  13. 90+8' - Doelpunt - Noni Madueke (4 - 2)
The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 17/03/24 - 13:46
13'
Marc Cucurella
13'
1 - 0
45+1'
Cole Palmer
45+1'
Cole Palmer
2 - 0
51'
Axel Disasi
2 - 1
Axel Disasi
51'
62'
Stephy Mavididi
2 - 2
62'
90+2'
Carney Chukwuemeka
90+2'
3 - 2
90+8'
Noni Madueke
90+8'
4 - 2

Wat is er aan de hand met de extra tijd in de FA Cup? Gisteren leverde die al een spectaculair einde op in Wolves-Coventry, vandaag besliste ook Chelsea de partij tegen Leicester in minuten 90+2 en 90+8. Chelsea beleefde na een knullige owngoal van Disasi nochtans een moeilijke namiddag.

"Niets mooier dan bekervoetbal", klinkt het wel eens. De FA Cup doet die uitspraak dit weekend alle eer aan. Na de straffe comeback van Coventry diep in de extra tijd gisteren, zorgde ook Chelsea vandaag voor spektakel in het absolute slot.

The Blues begonnen wel goed aan hun partij tegen tweedeklasser Leicester en gingen ook met een geruststellende 2-0-voorsprong rusten - ondanks een penaltymisser van Raheem Sterling -, maar de thuisploeg werd kort na rust plots opgeschrikt.

Axel Disasi probeerde onder druk zijn doelman aan te spelen, maar knalde de bal zomaar in eigen doel. Het leverde komische beelden op, maar op Stamford Bridge werd allerminst gelachen.

Want het bleek een kantelmoment in de partij. Even later hingen de bordjes weer helemaal gelijk. Mavididi tekende voor de 2-2.

Gelukkig voor de thuisploeg stak verdediger Callum Doyle hen na 73 minuten wel een handje toe. De Leicester-speler beging een overtreding en kreeg een rode kaart onder de neus geschoven.

Even leek Chelsea er ook een penalty voor te krijgen, maar de VAR riep scheidsrechter Madley naar het scherm omdat de fout buiten de 16 gebeurde.

Zo stond na 90 minuten voetbal nog steeds 2-2 op het scorebord. En toch zou Chelsea nog met afgetekende cijfers winnen.

In minuut 90+2 bezorgde invaller Chukwuemeka de thuisploeg de voorsprong na een knap hakje van Palmer, 6 minuten later legde Madueke de eindstand op fraaie wijze vast. Zo ontsnapt Chelsea aan erger, Disasi kan dan toch op beide oren slapen.

90+10' tweede helft
90+8'

Chelsea

Noni Madueke kan scoren voor Chelsea. De assist komt op naam van Malo Gusto.
90+7'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Ben Chilwell (Chelsea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+7'
Cole Palmer (Chelsea) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+6'
Leicester City
90+6'
Vrije trap voor Chelsea. Conor Coady (Leicester City) hield Cole Palmer vast en dat had de scheidsrechter gezien.