Wright zorgde na 100 minuten voetbal voor de 2-3-eindstand.

Coventry staat in halve finale FA Cup na onwaarschijnlijk scenario in extra tijd tegen Wolves

6. 82' - Geel - Pablo Sarabia
  7. 84' - Doelpunt - Rayan Aït-Nouri (1 - 1)
  8. 88' - Doelpunt - Hugo Bueno (2 - 1)
  9. 90+3' - Verv. Josh Eccles door Victor Torp
  10. 90+4' - Verv. Joel Latibeaudiere door Fabio Tavares
  11. 90+7' - Doelpunt - Ellis Simms (2 - 2)
  12. 90+10' - Doelpunt - Haji Wright (2 - 3)
  13. 90+11' - Geel - Kasey Palmer
The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 16/03/24 - 13:15
53'
Ellis Simms
0 - 1
Ellis Simms
53'
84'
Rayan Aït-Nouri
84'
1 - 1
88'
Hugo Bueno
88'
Hugo Bueno
2 - 1
90+7'
Ellis Simms
2 - 2
Ellis Simms
90+7'
90+10'
Haji Wright
2 - 3
Haji Wright
90+10'

Zelfs de beste scenarist verzint het niet. Tweedeklasser Coventry City heeft een ticket voor de halve finales van de FA Cup beet na een doldwaas slot. Wolverhampton leidde tot in minuut 84, maar kreeg dan in 4 minuten 2 tikken te verwerken. In de extra tijd gingen de bezoekers alsnog helemaal over Wolverhampton.

In minuut 90+6 nog op achterstand staan, maar de partij toch nog winnen. Straffe stoot van de mannen van Coventry City.

De tweedeklasser trok voor de kwartfinale van de FA Cup naar het Molineux Stadium van Wolverhampton Wanderers. De Wolves - momenteel 9e in de Premier League - konden hun fraaie seizoen nog wat meer kleur geven met een halve finale in de Beker.

Maar na rust ging het een eerste keer fout voor de thuisploeg. Ellis Simms trapte Coventry in minuut 53 op voorsprong en leek lang de beslissende treffer op zijn naam gezet te hebben.

Tot Wolverhampton de scheve situatie vlak voor het einde van de reguliere speeltijd helemaal omkeerde. Aït-Nouri en Bueno zorgden in amper 4 minuten tijd voor een 2-1-stand op het bord.

Game over? Nee, hoor. In minuut 90+7 zorgde Simms - die eerder ook al de 0-1 tegen de touwen jaagde - voor de gelijkmaker. En zélfs dan was het nog niet afgelopen.

Om het gekkenhuis compleet te maken, tekende Haji Wright in minuut 90+10 voor de eindstand. Hij krulde de bal rustig in de verste hoek. 2-3 en een tweedeklasser in de halve finales van de FA Cup.

90+12' tweede helft
90+11'
Coventry City
90+10'

Haji Wright kan scoren voor Coventry City. De assist komt op naam van Ellis Simms.
90+7'

Bobby Thomas (Coventry City) schildert een voorzet op het hoofd van Ellis Simms en die kopt de 2 - 2 tegen het net.
90+7'
Bobby Thomas (Coventry City) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+7'
Victor Torp (Coventry City) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+6'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Rayan Aït-Nouri (Wolverhampton Wanderers) stond buitenspel.
90+4'
90+4'
De poging wordt gered door Brad Collins (Coventry City). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
90+3'
90+3'
Bobby Thomas (Coventry City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leon Chiwome (Wolverhampton Wanderers).
90+2'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Leon Chiwome (Wolverhampton Wanderers) stond buitenspel.
90+1'
Ben Sheaf (Coventry City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op João Gomes (Wolverhampton Wanderers).
90+1'

9 - extra time

Er komen 9 minuten extra tijd bij.
90'
Haji Wright (Coventry City) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
88'

Wolverhampton Wanderers

Hugo Bueno kan scoren voor Wolverhampton Wanderers. De assist komt op naam van Rayan Aït-Nouri.
87'
Coventry City krijgt een vrije trap. João Gomes (Wolverhampton Wanderers) haalde Callum O'Hare onderuit.