Renner wiens arm gebroken werd: "Het was een heel shockerende ervaring

  Dlamini slaapt na een operatie aan zijn gebroken arm.

  Dlamini moet nog bekomen van wat er gebeurd is.

  Nicholas Dlamini (24) heeft voor het eerst gereageerd sinds zijn arm op training gebroken werd door de lokale ordediensten in het Nationale Park Tafelberg. "Ik moet nog altijd bekomen van wat er gebeurd is", zegt de Zuid-Afrikaanse ploegmaat van Victor Campenaerts.

  Tijdens een trainingsrit in Zuid-Afrika werd Nicholas Dlamini (Dimension Data) hardhandig aangepakt door de lokale ordediensten van het Nationaal Park Tafelberg. Toen hij volgens de handhavers geen bewijs van betaling kon voorleggen, werd zijn arm gebroken.
   

  Dlamini reageerde op Facebook voor het eerst op de feiten. "Ik wil eerst iedereen bedanken voor de vele berichtjes. Ik ben onder de indruk dat zoveel mensen me steunen over de hele wereld, vooral dan in de wielerwereld."

   

  "Ik heb een operatie ondergaan aan mijn arm. En ze hebben me verteld dat die goed verlopen is. Maar de chirurg kan nog niet zeggen hoelang het herstel zal duren. Het is dus nog moeilijk om te bepalen wanneer ik weer op de fiets zal zitten."

   

  "Momenteel word ik behandeld door specialisten en een kinesist. Ik moet ook veel rusten totdat ik fit genoeg ben om een verklaring af te leggen bij de politie. Wanneer dat zal zijn, weet ik nog niet. Ik moet nog altijd bekomen van wat er gebeurd is."

   

  "Ik zal juridisch worden bijgestaan door het internationale advocatenbureau Norton Rose Fulbright. Die advocaten stonden ook Caster Semenya bij en hebben veel ervaring in zaken zoals de mijne."

   

  "Het was een heel shockerende ervaring. Voorlopig kan ik niet meer details geven. Ik zal eerst met mijn fantastische ploeg juridisch advies inwinnen over de volgende stappen die ik moet ondernemen."

  De update van Dlamini