Opzettelijk geweld? Ploegmaat Campenaerts stevig aangepakt: "Hij bezeerde zichzelf"

  Nicholas Dlamini hield een gebroken arm over aan het incident.

  Nicholas Dlamini, de Zuid-Afrikaanse ploeggenoot van Victor Campenaerts bij het gloednieuwe NTT Pro Cycling heeft tijdens een trainingstocht zijn arm gebroken. Niet door een val, wel na een incident met de lokale ordediensten in het Nationaal Park Tafelberg nadat de renner "niet betaald zou hebben", volgens een bericht van het park.

  Nationaal Park: "Dlamini had niet betaald en bezeerde zichzelf"

  Tijdens een trainingsrit in Zuid-Afrika, Kaapstad, werd Nicholas Dlamini aan de kant gezet door de lokale ordediensten van het park. De renner reed rond in het Nationaal Park Tafelberg, waar 2 handhavers van het park hem tegenhielden en tegen (en in) de auto duwden. 

   

  Beelden van het incident werden op Twitter geplaatst, waarop te zien is hoe Dlamani hardhandig wordt toegetakeld.

   

  Het Nationaal Park reageerde inmiddels met een officieel bericht. "De renner brak zijn arm nadat hij zich had verzet tijdens een arrestatie in het Nationaal Park Tafelberg", klinkt het.

   

  "Volgens de handhaver van dienst in het park had de renner het Silvermine-gedeelte betreden zonder te betalen. Wanneer ernaar gevraagd, gaf de renner ook geen bewijzen van betaling. Tijdens zijn onderzoek bezeerde hij vervolgens zichzelf", aldus de reactie van het Nationaal Park Tafelberg.

   

  Het park vraagt omstaanders om hun getuigenissen te delen en onderzoekt het incident verder. De 2 handhavers in kwestie zullen ook ondervraagd worden.

  Dlamini in zijn nieuwe NTT-shirt.

  NTT Pro Cycling: "Röntgenfoto's tonen gebroken arm"

  NTT Pro Cycling reageerde al via Twitter. "Na het incident, dat werd vastgelegd op video door een collega-renner, werd Nicholas naar het ziekenhuis gebracht. Röntgenfoto's maakten duidelijk dat zijn linkerarm gebroken was. Hij werd inmiddels overgebracht naar een ander ziekenhuis waar verder overleg zal beslissen over de volgende medische stappen."

   

  "NTT Pro Cycling neemt ook nota van het bericht van het park. De video schetst duidelijk de gebeurtenissen waarin Nicholas de verwonding opliep."

   

  Dlamini reed in 2019 de Vuelta voor Team Dimension Data. Met NTT Pro Cycling - de opvolger van Dimension Data - stond de Zuid-Afrikaan voor een veelbelovend seizoen, waar hij hoopte om een selectie voor de Spelen in Tokio te verzilveren.

  Beelden van het incident

  De reactie van NTT Pro Cycling

  Ook Chris Froome is geschrokken van het incident (en de reactie van het park)

  De gebroken arm van Dlamini