Toon Aerts brak 4 ribben in plaats van 1 rib, maar start morgen in Zolder

  Toon Aerts maakte er in Namen een mooie tweestrijd van met Mathieu van der Poel.

  Toon Aerts maakte er in Namen een mooie tweestrijd van met Mathieu van der Poel.

  Toon Aerts zal met zekerheid starten in Zolder (WB) morgen. Vandaag kwam het nieuws binnen dat de Belgische kampioen niet 1 rib maar 4 ribben gebroken heeft bij zijn val in Namen. "Maar starten in Zolder vormt geen extra risico voor zijn ribblessure", meldt zijn team Telenet Baloise Lions.

  Na een verwoed duel met Mathieu van der Poel kwam Toon Aerts zondag in Namen ten val tijdens de slotronde. Dat gebeurde tijdens een spectaculaire afdaling. Aerts kwam daarbij met zijn linkerflank hard in aanraking met een paaltje.

   

  Onze landgenoot kwam nog als 2e binnen, maar liet maandag foto's maken in het ziekenhuis. Die foto's brachten een niet-verplaatste fractuur van een van zijn ribben aan het licht.

   

  Aerts onderging gisteren een bijkomend onderzoek en daaruit blijkt dat hij niet 1 rib maar 4 ribben gebroken heeft.

   

  De Belgische kampioen werkte vandaag een testritje af naar en op het parcours van de Azencross in Loenhout. "Na afloop werd in overleg met de medische staf en de ploegleiding beslist dat Toon van start gaat in de Wereldbekercross van Zolder", meldt zijn ploeg Telenet Baloise Lions. "Starten vormt geen extra risico voor zijn ribblesure."