KVO-preses Dierckens clasht met ex-preses Coucke: "Kleine discussie"

  Er waaide niet alleen een ijzige wind vanmiddag aan de kust, ook de sfeer in de Versluys Arena was allesbehalve warm. De reden? Het bezoek van ex-eigenaar Marc Coucke. De fans van KV Oostende trakteerden hem op enkele bitsige spandoeken. Het kwam ook tot een confrontatie met KVO-eigenaar Frank Dierckens: "Door de spanningen van zijn en mijn kant", legde die uit.

  Dierckens benadrukte voor de match dat Marc Coucke ontvangen zou worden zoals elke andere voorzitter. "Het verleden moeten we even vergeten en we zullen hem een warm onthaal geven, net zoals andere voorzitters." Maar dat lukte toch blijkbaar niet helemaal. De supporters hadden alvast een spandoek mee om Coucke toch op de korrel te nemen. Ze verwijten hem nog steeds de overstap naar Anderlecht met allerlei financiële problemen van dien.

   

  In de tribune werd Marc Coucke niet gesignaleerd, bij de rust verliet hij het stadion. Dierckens deed na de match aan Sporza het verhaal uit de doeken: "Toen hij binnenkwam, was er een kleine aanvaring naar aanleiding van een interview dat ik deze morgen deed (in De zevende dag, red). Ik heb daarin nochtans geen leugens verteld. Dat heb ik ook gezegd tegen Coucke. Hij was daar niet mee opgezet."

   

  "Maar goed, de waarheid mag gezegd worden, ook tegen de pers. Daardoor is het tot een kleine discussie gekomen. Maar ik denk dat die er ook kwam door de spanningen die er heersten, zowel van zijn kant als van mijn kant. Ik wil eerlijk zijn: ik ben vanochtend opgestaan met spanning. Dit was eigenlijk bijna de match van het jaar. Ik denk dat hij met hetzelfde been uit bed is gestapt met de idee van te moeten winnen op KV Oostende. Zij willen aansluiting bij Play-off I en wij willen uit de degradatiezone blijven.”

   

  De twee praatten niet over de tribune, de huur of de doorverkoop, kortweg de problemen die de voorbije weken de kranten vulden. "Dat was ook niet de bedoeling", zegt Dierckens. "Ik denk dat we op een wedstrijddag 2 voorzitters zijn en dat we in de beste verstandhouding elkaar ontvangen.  Ik heb Marc perfect ontvangen, al was er achteraf een klein probleempje. Maar ik denk dat dat 2 zaken zijn die we moeten kunnen scheiden. Ik ben het alvast al vergeten." Coucke verliet dus vroegtijdig het stadion. Dat dat was door de ruzie of door de 2-0-ruststand, kon Dierckens niet zeggen.

  Dierckens: "Eindelijk dat "net niet" doorbroken. Dubbele winstpremie kan ervan af"

  Het sportieve was voor Dierckens het belangrijkste. Voor het eerst sinds augustus kon KVO nog eens winnen. "Ik heb enorm van de wedstrijd genoten, maar niet alleen ik.  Ook voor de supporters werd het tijd dat we nog eens de 3 punten konden thuishouden. En ook voor de coach is dit geweldig. Ik heb hem altijd gesteund en steun hem nog altijd. Anderzijds is er ook die druk aan zijn kant. Je kunt niet blijven verliezen en altijd aan boord blijven. Dat is een beetje het spel van het voetbal."

   

  "En ook voor de spelers is dit geweldig. Op training zit de sfeer goed, altijd eigenlijk. De motivatie en gedrevenheid zijn enorm. Maar telkens moesten we op zondag of zaterdagavond met 1 punt of zonder punten naar huis. Dat werd frustrerend. Ik hoop dat we dat vandaag hebben kunnen breken en dat we het elan van overwinningen kunnen voortzetten.”

   

  Redt deze zege het seizoen? “Het was sowieso een zespuntenwedstrijd voor ons, maar er komen nog zespuntenwedstrijden. Wat voor mij enorm belangrijk is, is dat we weer gaan geloven in de toekomst. We bleven erin geloven, maar in het achterhoofd zit je altijd met “net niet”.” In Eupen en thuis tegen AA Gent moeten we met dezelfde ingesteldheid aan de aftrap komen."

   

  Onze man in Oostende wist dat het bestuur een dubbele winstpremie zou uitbetalen. "Ik wist niet dat jij dat wist", was de verraste reactie van de KVO-baas. "Maar inderdaad. Ik vond het wel belangrijk om iets van onze kant te doen. Dat kon er nog vanaf. Ik zei ook net: die 3 punten zijn 6 punten. We konden dus iets speciaals doen voor de spelers."

  Spandoeken van de misnoegde supporters

  Het interview van Dierckens in De zevende dag stoorde Coucke: