Ibrahimovic speelt LA-derby in halve finales play-offs: "We maken iedereen kapot"

  Ibrahimovic & co wonnen in de kwartfinales met 1-2 bij Minnesota.

  Ibrahimovic & co wonnen in de kwartfinales met 1-2 bij Minnesota.

  Zlatan Ibrahimovic heeft zich met zijn Amerikaans team LA Galaxy geplaatst voor de halve finales van de play-offs in de Western Conference. In die halve finales zal Galaxy het opnemen tegen zijn stadsrivaal Los Angeles FC. Een derby die voor vuurwerk zal zorgen. "We maken iedereen kapot", zegt Ibrahimovic.

  Op zoek naar eerste titel in 5 jaar

  LA Galaxy is vijfvoudig kampioen in de Major League Soccer (MLS), maar het speelt dit seizoen pas voor het eerst in 3 jaar nog eens in de play-offs van de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie. De laatste titel van Galaxy dateert intussen van 2014.

   

  Aan die droogte van 5 jaar proberen Ibrahimovic & co dit seizoen een einde te maken. Ibrahimovic won al landstitels in Nederland, Italië, Spanje en Frankrijk. Nu wil de excentrieke Zweed ook Amerika aan dat lijstje toevoegen.

   

  Gisteravond zette hij  alvast een stap in de goede richting. Galaxy plaatste zich na een

  1-2-uitoverwinning bij Minnesota United voor de halve finales van de play-offs in de Western Conference.

   

  "Luister jongens, dit is stap 1", sprak Ibrahimovic zijn ploegmaats na de match toe. "Dit is nog maar het begin. We stoppen voor niemand en gaan op deze manier verder. We maken iedereen kapot."

  We stoppen voor niemand. We maken iedereen kapot.

  Zlatan Ibrahimovic

  Ibrahimovic versus Vela

  In de halve finales treft Galaxy zijn eeuwige rivaal en stadsgenoot Los Angeles FC. En dat belooft een duel op het scherpst van de snee te worden. 

   

  De derby tussen de 2 ploegen uit Los Angeles is altijd beladen, maar tegenwoordig zorgt een extra factor voor nog meer spektakel: het prestigeduel tussen Galaxy-spits Ibrahimovic (38) en LAFC-spits Carlos Vela (30). 

   

  In de topschutterstand voert Vela momenteel de lijst aan met 34 doelpunten. Dat zijn er 4 meer dan de 30 treffers van Ibrahimovic. Maar de Zweedse topspits is in de LA-derby altijd op de afspraak. Hij scoorde al 8 keer in 5 confrontaties met de grote rivaal. Ibrahimovic schuwt, zoals we hem kennen, de grote uitspraken dan ook niet.

   

  "Ik ben veruit de beste speler in de MLS", zei de 38-jarige veteraan in de aanloop van het vorige duel tegen LAFC. "Vela is nu op zijn best op zijn 30e en speelt in de MLS. Waar was ik toen ik zo oud was? In Europa. Dat is een groot verschil."

   

  Op 25 oktober vindt het duel tussen Los Angeles FC en LA Galaxy plaats. Op het spel staat een ticket voor de finale van de Western Conference.

  Ik ben veruit de beste speler in de MLS.

  Zlatan Ibrahimovic

  De halve finales:

  • Eastern Conference    
   Woensdag: New York City FC - Toronto FC
   Donderdag: Atlanta United
  • Western Conference
   Woensdag: Seattle Sounders - Real Salt Lake
   Donderdag: Los Angeles FC - Los Angeles Galaxy

  Tweets over de LA-derby: