VIDEO: Ibrahimovic loodst LA Galaxy naar play-offs met 28e goal

  Zlatan Ibrahimovic heeft een groot aandeel in de eerste play-offs sinds 2016.

  Vijfvoudig MLS-kampioen LA Galaxy speelt voor het eerst in 3 jaar nog eens de play-offs in de Amerikaanse voetbalcompetitie. Vorig jaar volstonden de 22 goals van Zlatan Ibrahimovic niet, nu maakte de Zweed er al 28.

  LA Galaxy, dat zijn 5e en laatste titel in 2014 vierde, haalde het gisteravond met 1-2 op het veld van Real Salt Lake met goals van Ibrahimovic en de Argentijn Pavon. Voor de excentrieke Zweed, die begin volgende maand 38 jaar wordt, was het de 28e treffer van het seizoen (in 27 duels). Daarmee doet hij 2 stuks minder goed dan Carlos Vela, topschutter van Los Angeles FC, dat 2 speeldagen voor het einde zeker is van het reguliere seizoen als beste af te sluiten.

   

  Galaxy wachtte tot na de rust om het verschil te maken: eerst bediende Ibrahimovic Pavon fraai met het hoofd op weg naar de 0-1, 10 minuten voor het einde waren de rollen omgekeerd. De thuisploeg milderde in de slotminuut.

   

  LA Galaxy staat nu derde in de Western Conference met 51 punten. Voor het eerst sinds 2016 verdient het een ticket voor de play-offs met de beste 7 teams van de 2 conferences.

  De goals van Ibrahimovic en Pavon en tweets over de match: