Ibrahimovic ten voeten uit: stoere taal vooraf, hattrick op veld (VIDEO)

  Zlatan Ibrahimovic heeft zijn woorden ("Ik ben de beste speler in de MLS") nog eens kracht bijgezet in de Los Angeles-derby.  Vooraf kreeg de Zweed van LA Galaxy de vraag of de Mexicaan Carlos Vela van competitieleider LA FC niet beter was. Hij antwoordde met een hattrick: 3-2. "Je vergelijkt Ferrari's niet met Fiats."

  Stoere taal vooraf...

  De twee teams uit Los Angeles ontmoetten elkaar voor het eerst in het lopende MLS-seizoen. Ibrahimovic kwam met 13 goals in 16 matchen aan de aftrap, Vela zat aan 19 stuks in 19 duels.

   

  In de aanloop naar de match werd in de media dan ook getwijfeld of Ibrahimovic nog wel de beste MLS-speler is. Maar de Zweedse topspits twijfelde niet in interviews: "Ik ben veruit de beste!"

   

  En de 37-jarige veteraan beargumenteerde dat: "Vela is nu op zijn best op zijn 29e en speelt in de MLS. Waar was ik toen ik zo oud was? In Europa. Dat is een groot verschil."

  Vlak voor de match kreeg Ibrahimovic nog eens de vraag of hij beter is dan Vela. "Niet alleen beter dan Vela, maar beter dan de hele liga", herhaalde hij vol vertrouwen. Ik zal dat niet alleen vanavond bewijzen, maar bewijs dat elke dag."

  ... en een hattrick op het veld

  En Ibrahimovic toonde dat - zoals gewoonlijk - ook op het veld. Nadat Vela de score al na 4 minuten vanaf de stip had geopend, maakte de Zweed na een fantastische balbehandeling meteen gelijk.

   

  Na de rust zorgde hij met een kopbal en een verre trap voor een 3-1-voorsprong. De late 3-2 van Vela was nog maar een voetnoot. Voor Ibrahimovic was het de 2e hattrick in de MLS na die van vorig seizoen tegen Orlando City.

   

  Na de match kwam hij nog eens terug op alle heisa van vooraf: "Ik heb veel respect voor Vela. Hij is een goeie speler. Maar de media maakte één vergissing. Je vergeleek hem met mij. Dat was jullie grootste fout. Ik heb niet mijn hele loopbaan gewerkt om in de MLS vergeleken te worden met Vela. Je vergelijkt geen Ferrari's met Fiats. Vanavond toonde ik dat ik de beste speler in de liga ben."

   

  "Bij een match als deze, gezien als een van de toppers in de MLS, voel ik de adrenaline door mijn lijf gaan. Ik raak enorm opgewonden en wil me tonen aan een vol stadion. Dat is gelukt, denk ik."

  Bekijk de 3 goals van Ibrahimovic: