VIDEO: Ibrahimovic scoort weer in LA-derby: "Ik geniet ervan om tegen FC te spelen"

  Zlatan Ibrahimovic scoorde al 8 keer in 5 wedstrijden tegen rivaal Los Angeles FC.

  Een nieuwe derby tussen LA Galaxy en Los Angeles FC in de Major League Soccer heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd eindigde op 3-3. Opnieuw was Zlatan Ibrahimovic van goudwaarde voor Galaxy met twee doelpunten. In de vorige ontmoeting maakte de Zweed een hattrick.

  "Jullie kunnen niet van ons winnen", zongen de LA Galaxy-fans na de derby tegen Los Angeles FC, dat nog maar vorig seizoen het levenslicht zag. De duels staan garant voor spektakel: een maand geleden zorgde Ibrahimovic met een hattrick voor een 3-2-thuiszege. Gisteren trof de Zweed opnieuw twee keer raak bij een 3-3-gelijkspel in het stadion van LAFC. 

   

  Na nog geen twee minuten spelen opende Ibrahimovic zijn rekening na een geweldige pass van Pavon. De reactie van LAFC liet niet lang op zich wachten: in de 11e minuut kopte Latif Blessing de gelijkmaker binnen. Nog voor het kwartier scoorde Ibrahimovic opnieuw. De Zweed controleerde de bal, omspeelde doelman Miller en schoof de 2-1 tegen de touwen. 

   

  Ostentatief vierde Ibrahimovic zijn doelpunten voor de aanhang van rivaal LAFC. Het inspireerde ploegmaat Pavon, die amper een minuut later Galaxy een 3-1-voorsprong bezorgde. Vlak voor de rust schoot Blessing, ook al met zijn 2e van de avond, de aansluitingstreffer binnen.

   

  Uiteindelijk was het de Mexicaan Carlos Vela die in de 52e minuut de eindstand vastlegde.

   

  Ibrahimovic was goed voor zijn 7e en 8e doelpunt in 5 confrontaties met buur LAFC. "Wat kan ik zeggen? Ik geniet ervan om tegen hen te spelen in dit stadion. Maar als je leidt met 3-1 moet je dat resultaat vasthouden. We hebben onszelf de das omgedaan met individuele fouten", aldus de Zweed.

  Bekijk de 6 doelpunten van de derby: