Philippe Gilbert in tranen na val: "Snap niet hoe dit gebeurd is"

  Philippe Gilbert vocht tegen de tranen toen hij van zijn fiets stapte.

  Philippe Gilbert vocht tegen de tranen toen hij van zijn fiets stapte.

  Remco Evenepoel was er als de kippen bij om Philippe Gilbert bij te staan.

  Remco Evenepoel was er als de kippen bij om Philippe Gilbert bij te staan.

  0 / 0

  Philippe Gilbert zal geen wereldkampioen worden in Yorkshire. De Belgische kopman viel in de eerste plaatselijke ronde en kon nog even de pijn verbijten, maar stapte wat later in tranen van zijn fiets.

  Na een lange aanloop over kletsnatte wegen was het peloton nog maar net het plaatselijke parcours in Harrogate opgedraaid toen er zich een kleine valpartij voordeed in het peloton. Philippe Gilbert lag erbij en krabbelde met een pijnlijke grimas op het gelaat weer overeind, geholpen door zijn kamergenoot en ploegmakker Remco Evenepoel.

   

  "Ik hoop dat de schade meevalt", sprak commentator Michel Wuyts. "Gilbert is een keiharde mens die wel tegen een stoot kan, maar de grimas was overduidelijk."

   

  Evenepoel nam Gilbert vervolgens op sleeptouw, maar even later bleek de pijn toch niet meer te harden voor de Belgische kopman. Met tranen in de ogen stapte een geëmotioneerde Gilbert van zijn fiets. Ook Remco Evenepoel, die alles gegeven had om Gilbert terug te brengen, staakte de strijd.

   

  "Ineens lag ik op de grond, ik snap nog altijd niet hoe dat gebeurd is", zegt Gilbert. "Ik heb niemand geraakt en ik ben ook niet in een put gereden. Misschien was er iets aan mijn fiets, want ik had geen controle meer en ging ineens naar rechts en het volgende moment lag ik op de grond. Het spijt me ook voor de jongens die door mij gevallen zijn."

   

  "Remco bleef bij mij, maar ik was in shock door de koude en de val en ik had veel last. We hebben het nog geprobeerd en Remco reed superhard, maar we kwamen alleen maar groepjes met gelosten tegen. Het peloton bleef op dezelfde afstand. Dan heb ik gezegd dat het beter was om te stoppen. Ik had zo hard gewerkt naar dit WK toe. Mijn benen waren ook goed. Dit is een ontgoocheling."

  De valpartij van Gilbert:

  En de opgave:

  Gilbert: "Dit is een ontgoocheling"

  Ook Remco stapt af. Hij maakt zich boos op cameraman