Clement is op zijn hoede voor RSCA: "Ze waren in het veldspel telkens de beste"

  Philippe Clement houdt wel van de spelstijl van Anderlecht.

  Anderlecht trekt zondag met 5 op 21 naar het Jan Breydelstadion. Philippe Clement waarschuwt voor overdreven optimisme. "Anderlecht was in al zijn wedstrijden telkens de beste in het veldspel", zegt de trainer van Club Brugge.

  "Ik apprecieer de spelstijl van Anderlecht wel"

  Club Brugge-Anderlecht is de 2e in de rangschikking tegen de 13e. Een oneerlijke strijd lijkt het wel. "Ik denk dat je met die verhoudingen moet opletten", blikt Philippe Clement vooruit op zijn persbabbel.

   

  "Ik heb al de wedstrijden van Anderlecht dit seizoen gezien en in het veldspel waren ze telkens de beste ploeg, maar ze misten efficiëntie."

   

  "Het gaat niet om balbezit, maar wel om wedstrijden te winnen. Ik ben een coach die houdt van voetballen, opbouwen van achteruit en lef hebben om tot doelpunten te komen. Ik kan de manier waarop Anderlecht het wil doen, dan ook appreciëren", zegt Clement, die niet bezig is met een mogelijke terugkeer van Vincent Kompany in de basis.

   

  "We zien wel wie op het wedstrijdblad staat en wie niet. Ik ben bezig met Club Brugge en hoe wij moeten spelen. Ik pas m'n tactiek niet aan op basis van één speler, of het zou Messi bij Barça moeten zijn."

  Ik ben bezig met Club Brugge en hoe wij moeten spelen. Ik pas m'n tactiek niet aan op basis van één speler, of het zou Messi bij Barça moeten zijn.

  Philippe Clement

  "Op een bepaald moment gaan die ballen er wel in"

  Hoe heeft de vicekampioen de 0-0 tegen Galatasaray verteerd? Zindert het gebrek aan doelpunten nog na? "Veel scoren is een momentopname, het belangrijkste is dat we tot veel kansen komen. Het is lang geleden dat Club in de CL zoveel kansen afdwong. Ik maak de vergelijking met de ketchupfles. Op een bepaald moment gaan die ballen wel weer binnen."


  "Sterke aanvallers weten ook dat ze door zo'n periode moeten. Er is geen enkele aanvaller, tenzij Messi en Ronaldo, die een heel seizoen continu blijft scoren. Het zijn de goede aanvallers die zich niet uit hun evenwicht laten brengen. De doelpunten komen wel vanzelf."


  Sinds zijn komst naar Brugge hield Simon Mignolet 6 keer de 0. Dat moet vertrouwen geven? "Uiteraard. HIj is hier met veel plezier en hij geniet ervan om opnieuw belangrijk te zijn op het veld. We geven weinig kansen weg en dat is positief."

   

  "We zetten hoog druk en spelen met veel durf op de helft van de tegenstander. Dat kan gevaarlijk zijn, maar toch moet Mignolet vrij weinig in actie komen. We hebben de minste tegendoelpunten van alle ploegen en dat zegt iets."

  Er is geen enkele aanvaller die een heel seizoen continu blijft scoren. Het zijn de goede aanvallers die zich niet uit hun evenwicht laten brengen. De doelpunten komen wel.

  Philippe Clement