Davies na 4e nederlaag: "Het moet achteraan soms iets lelijker"

  Anderlecht bleef weer met lege handen achter.

  Het wolkendek boven het Lotto Park wordt steeds dreigender. Anderlecht is de zege tegen Standard van voor de interlandbreak al opnieuw vergeten na de nieuwe nederlaag tegen Antwerp. "Of ik bezorgd ben over de 5 op 21? Gefrustreerd is een beter woord", antwoordde coach Simon Davies op zijn persbabbel. 

  "Begin van de tweede helft? Niet aanvaardbaar"

  Simon Davies had het op zijn persconferentie over "een evenwichtige eerste helft".

   

  "We hadden tegen een directe tegenstander de controle, weliswaar zonder veel kansen. We hadden tijdens de rust gevraagd om iets meer persoonlijkheid te tonen."

   

  "We hebben veel jonge spelers, maar we hebben ook iets oudere spelers. We wilden meer leiderschap op het veld zien. Als het moeilijk gaat, dan ontdek je meer over de spelers en ontdekken zij meer over zichzelf. Deze match is een heel belangrijke dag geweest voor veel spelers."

   

  Vooral onmiddellijk na de pauze zakte Anderlecht helemaal in elkaar. "Dat was het meest teleurstellende aan de wedstrijd. Zonder onze doelman hadden we toen 2 of 3 tegengoals geslikt. Dat is niet aanvaardbaar. Dat moet anders en daar nemen we onze verantwoordelijkheid voor, ikzelf ook."

   

  "Het is niet de eerste keer dat we na de pauze niet meteen in onze flow geraken. Uiteindelijk verliezen we ook nog. Achterin willen we altijd perfect spelen, maar het moet soms iets lelijker. Een beetje meer variatie, zeker in de moeilijke momenten. We moeten daar beter mee omgaan."

   

  "We hebben ons na de pauze niet goed aangepast aan de hogere druk van Antwerp. De spelers beseften wel wat er aan het gebeuren was, maar ze hadden een goal nodig om wakker te worden. Dat moet eerder doordringen."

  "We moeten de matchen beter managen"

  Met 5 op 21 zit Anderlecht in ademnood. "Of ik bezorgd ben? Vooral gefrustreerd", reageerde Simon Davies.

   

  "We controleren bijna elke wedstrijd, maar we moeten klinischer zijn en meer aanwezig zijn in de 16. We moeten die matchen beter managen. De spelers leren altijd. Hopelijk doen ze dat ook uit deze match."