"Mister Michel" krijgt gelijk: RSCA stelt 16-jarige Noor voor

  Kristian Arnstad.

  Arnstad is vorige week 16 jaar geworden.

  Kristian Arnstad

  Kristian Arnstad is de aanvoerder van de Noorse U16.

  0 / 0

  Anderlecht heeft er een talentvolle tiener bij. De jonge Noor Kristian Arnstad tekende vandaag een contract voor 3 seizoenen. "Hij zal niet meteen aansluiten bij het eerste elftal. We geven hem de kans om te ontwikkelen", zegt technisch directeur Frank Arnesen.

  Kristian Arnstad genoot belangstelling van Manchester United en de Portugese club Sporting, maar de 16-jarige speler kiest voor Anderlecht. Hij komt over van Stabaek, waar hij dit seizoen debuteerde in het eerste elftal.

   

  De adelbrieven van de jonge Noor verraden talent. Bij de U19 van Stabaek was hij de voorbije competitie goed voor 9 goals en 16 assists en hij was ook aanvoerder van de Noorse U16.

   

  Anderlecht is opgetogen met de transfer en verwacht duidelijk iets van Arnstad. "Onze scoutingscel heeft fantastisch werk verricht. En het pleit bovendien voor de goeie reputatie die RSCA internationaal nog altijd heeft, dat een enorm groot talent zoals Arnstad voor ons kiest", zegt sportief manager Michael Verschueren.

   

  Woorden die de piepjonge Noor zelf beaamt. "Het is een heel bewuste keuze geweest om naar RSC Anderlecht te komen. Deze club heeft in Europa een geweldige reputatie op het vlak van jeugdopleiding. Bovendien krijg je hier als jonge speler duidelijk ook kansen. De speelstijl die Vincent Kompany in deze club wil slijpen, is ongelofelijk aantrekkelijk."

   

  Arnstad tekende een contract voor 3 seizoenen. "Hij zal nog niet meteen aansluiten bij het eerste elftal. We geven hem de kans te ontwikkelen bij de jeugd en af en toe zal hij wel van de training met de A-kern kunnen proeven. Maar we moeten de jongen ook tijd geven om zich aan te passen”, zegt Frank Arnesen. 

  Mister Michel was Anderlecht te snel af

  Michel Verschueren, vader van sportief manager Michael Verschueren, was Anderlecht te snel af met het aankondigen van Kristian Arnstad. "Hij heeft gisteren getekend", antwoordt ex-manager Michel Verschueren op een tweet van Anderlecht-aanhangers Purple Spirit.

   

  "Proficiat, Frank en Michael." Met Frank doelde "Mister Michel" op technisch directeur Frank Arnesen, met Michael op zijn zoon.

  Arnstad in actie bij de Noorse U16: