• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Genk stelt middenvelder en boomlange spits voor: "Atypische transfers"

  De aanwinsten van Genk poseren met hun nieuwe shirt.

  De aanwinsten van Genk poseren met hun nieuwe shirt.

  Racing Genk heeft aanwinsten Patrik Hrosovsky en Paul Onuachu voorgesteld aan de pers. "Het zijn een beetje atypische Genk-transfers", zegt sportief directeur Dimitri De Condé.

  De komst van Pilsen-middenvelder Patrik Hrosovsky lag al een tijdje vast, maar de Tsjech mocht van Genk nog de Europese confrontaties met Antwerp afwerken. De 27-jarige Hrosovsky heeft bij de Belgische kampioen een contract ondertekend tot medio 2024.

   

  "Patrik heeft ervaring en leiderschapskwaliteiten, dus daarom hebben we ons ingesteld om iets langer te wachten", legt De Condé uit. "Hij zou Malinovski kunnen benaderen. Hij zal het anders invullen, maar voetbaltechnisch en qua voetbalintelligentie zit hij zeker bij dat niveau. Patrik kan op de drie posities op het middenveld spelen en is onmiddellijk inzetbaar."

   

  De 2,01m lange spits Paul Onuachu maakt de overstap van Midtjylland. Ook hij tekende een contract tot 2024. "Paul heeft een profiel dat moeilijk te vinden is", zegt De Condé over de 6-voudige Nigeriaanse international. "We geloven dat hij een meerwaarde voor de kern kan zijn, dat hij ons voetbal een andere wending kan geven en dat hij de nodige doelpunten kan maken."