Bennett sakkert over nadars in slotkilometer: "Onaanvaardbaar, onze sport is al gevaarlijk genoeg"

  " "

  De pootjes van de nadars in de slotkilometer van de 5e rit in Venray steken vervaarlijk uit.

  De veiligheid blijft een issue in de BinckBank Tour. Na een dag in de Ardense bergjes gisteren werd er vandaag weer gespurt. De laatste kilometer was evenwel niet naar de zin van Sam Bennett, 3-voudig ritwinnaar en vandaag 2e. De Ier hekelde de nadars in de slotkilometer, pas op 200 meter van de streep waren de pootjes daarvan beschermd.

  Na de derde rit klaagden enkele renners over de veiligheid van het parcours. De organisatie counterde die kritiek met de stelling dat de UCI de omloop had goedgekeurd.

   

  Er was woensdag ook nog de onwetende fietser die op het zebrapad overstak, toen het peloton in volle snelheid afkwam, gelukkig zonder ongelukken.

   

  Na de spurt in de 5e rit kwam Bennett met een scherpe tweet. De Ier stelde vast dat pas vanaf 200 meter van de finish de pootjes van de nadars afgeschermd waren. In de hectometers daarvoor reden de renners vervaarlijk dicht bij de pootjes, enkele kwamen zelfs ten val.

   

  "Ten eerste wens ik Hodeg proficiat met zijn supersprint! Ten tweede wil ik graag de gedachtegang kennen achter de nadars tot op 200 meter van de finish. Deze sport is al gevaarlijk genoeg. In een finale als deze rijden we aan meer dan 60 km/u. Dit is niet aanvaardbaar!", is de topspurter van BORA duidelijk.

   

  Bennett eindigt met een oproep aan de rennersvereniging CPA. "Tijd om jullie aanwezigheid te tonen."

  De tweet van Bennett: op de beelden zie je goed wat hij bedoelt