• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Organisatie BinckBank Tour weerlegt kritiek: "Onze ritten zijn veilig"

  Niet iedereen was te spreken over de route van vandaag.

  Na de 3e etappe in de BinckBank Tour gaven enkele renners hun ongezouten mening over het parcours. "Niet veilig genoeg", was de boodschap van Tim Declercq en co. De organisatie pareert: "Wij kregen zonder problemen groen licht van de UCI voor onze wedstrijd."

  "Iedereen wist dat dit een 'Flandrienroute' is"

  Het was opvallend hoe snel na de finish sommige renners naar hun digitale pen grepen. Op Twitter was de teneur duidelijk: "We praten over veiligheid en dan organiseer je zo'n koers..."

   

  "Men mag toch niet vergeten dat toen we destijds de verschillende parcours bekendgemaakt hebben, wij meegegeven hebben dat dit een 'Flandrienroute' is", zegt organisator Rob Discart.

   

  "Dat betekent dat je geconfronteerd wordt met smalle wegen, draaien en keren. Gevolgd door bredere wegen. Dat is ook zo het geval in de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke, ..."

   

  "Wij hebben bovendien de pech gehad dat we in laatste instantie nog een wijziging moesten doorvoeren aan het parcours, waardoor er nog enkele smalle stroken bij kwamen."

  "Op tijdrit na bleek alles tiptop in orde"

  Het parcours werd op voorhand gekeurd door de Internationale Wielerunie UCI. "Dat is gebruikelijk. Wij kregen zonder probleem groen licht voor onze wedstrijd. Alleen voor de individuele tijdrit van komende zaterdag moesten wij wat schuiven. De rest bleek allemaal tiptop in orde."

   

  "Wij vinden dat onze ritten, en dus ook die in Aalter, veilig zijn. Let wel, ik heb begrip voor de kritiek van sommige renners."

   

  "Na afloop van de koers heb ik Sam Bennett nog gevraagd of alles oké was en hij zag geen probleem. Het zal wel afhangen van individu tot individu wie dit een gevaarlijke omloop vond."