Renners klagen over parcours in BinckBank Tour: "Hypocrisie van deze sport"

  Het peloton vandaag in de BinckBank Tour.

  Ook de 3e etappe van de BinckBank Tour is uitgedraaid op een massasprint. Met Sam Bennett als winnaar wordt de rittenkoers een beetje voorspelbaar, maar na de finish druppelden enkele tweets binnen van ontevreden renners. Ze hekelen het parcours en kaarten de veiligheid van het peloton aan. 

  Tim Declercq: "De hypocrisie van deze sport. Eerst houden we een minuut stilte voor Bjorg Lambrecht, 5 minuten later moeten we elkaar vernietigen op een smal parcours met een miljoen bochten"

  Marcel Sieberg gaat akkoord met Declercq: "Elke koers moet gekker en gevaarlijker. Dat is vreselijk en ik vind dat het snel moet veranderen. Ik wens meer veiligheid voor de renners"

  Jos van Emden: "Verlaag je parcours gerust tot dat van een kermiskoers. We praten over veiligheid en dan organiseer je zo'n koers..."

  Paul Martens: "Het peloton zou persoonlijk beledigd moeten zijn door zulke parcours. Het wordt elk jaar erger"

  Bob Jungels: "Deze rondjes waren niet veilig, wat zorgt voor onnodige valpartijen en stress. Moeten we echt wachten op een incident voor we iets veranderen?"

  Patrick Lefevere: "Klaag niet op Twitter. Laat de rennersvakbond werken en weiger de boetes te betalen, want de UCI had deze finale niet mogen goedkeuren. Zij zijn de eindverantwoordelijke"

  Bekijk de ontknoping van vandaag met een valpartij in de laatste kilometer: