Extra Time over gemiste start Genk: "Mazzu heeft zich te veel aangepast"

  Mo Messoudi

  Messoudi: "Met het systeem van bij Charleroi had Genk nu misschien 6 op 9 gehad."

  Kampioen Racing Genk heeft met 3 op 9 zijn start van de competitie gemist. Gert Verheyen is niet verbaasd. "Dat is een typisch effect bij een kampioen: iedereen doet wat minder en meteen zakt het niveau drastisch."

  Volgens Mo Messoudi heeft Felice Mazzu zijn principes een beetje verloochend. "Iedereen heeft veel sympathie voor Mazzu, alleen probeert hij te veel voort te bouwen op het spel en het systeem van Clement."

   

  "Clement kon nog iets extra's toevoegen aan dat systeem, bepaalde details waardoor de spelers elkaar makkelijker vonden en tot meer kansen kwamen. Als Mazzu zijn systeem van bij Charleroi, vaak met 3 verdedigers, had gebruikt, had Genk nu misschien 6 op 9 gehad."

   

  "Mij doet het denken aan Conte bij Chelsea. Toen die daar aankwam, past hij zich aan aan de cultuur daar. Maar na een nederlaag tegen Arsenal zei hij: "Fuck it, ik doe mijn eigen ding." En ze werden nog kampioen."

   

  Volgens Joos heeft Mazzu zichzelf ook te veel aangepast aan de club. "Ik hoorde van mensen die nog onder hem gespeeld hebben dat het kan daveren in de kleedkamer. Ik heb het gevoel dat hij in het mooie Genk in het lieflijke Limburg te salonfähig is. Dat hij denkt: "Ik ben nu toegetreden tot het Walhalla van het trainersgild.""

  Mazzu bij Genk doet mij denken aan Conte bij Chelsea. Die paste zich in het begin ook te veel aan aan de cultuur daar.

  Filip Joos

  Verheyen: "Je wordt zelden 2x na elkaar kampioen"

  "Het is ook een typisch effect bij een kampioen", weet Gert Verheyen. "Als iedereen een klein beetje minder doet, zakt het niveau meteen drastisch. Daarom dat het ook niet zo vaak gebeurt dat een ploeg 2 keer na elkaar kampioen wordt. Bovendien zal de transferperiode bij sommige spelers ook nog wat blijven hangen. Berge is daar de exponent van."

   

  "Je kan nog altijd hetzelfde doen als het jaar ervoor qua looplijnen, maar alles hangt af van de intensiteit. Doe je die sprint aan 100% of aan 90%? De kwaliteit aan de bal is ook gewoon niet goed genoeg en sommige spelers zagen het gewoon niet. Maar dat is ook allemaal de verdienste van tegenstander Zulte Waregem. Die deden het defensief uitstekend en putten veel vertrouwen uit de voorsprong."