• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kompany: "Had al gevoel dat het zo zou zijn, maar dit is wel hoe we het zullen doen"

  Vincent Kompany heeft in zijn eerste match als speler-manager bij Anderlecht meteen in het zand gebeten. "Maar ik ben blij hoe we speelden. We hebben voor een duidelijke stijl gekozen en daarin is geen plaats voor compromissen."

  "Hier vallen zoveel lessen uit te trekken", is Vincent Kompany ondanks de 1-2 tegen KV Oostende als vanouds optimistisch bij Proximus 11. "Ik had voor de wedstrijd al het gevoel dat het zo zou uitdraaien. Ik had mijn spelers hier ook voor gewaarschuwd."

   

  "Ik was blij toen we de 2-0 scoorden, want zo hadden we die situatie kunnen vermijden. Alleen werd de goal afgekeurd en kregen we meteen erna het deksel op de neus."

   

  "Maar ik ben blij over hoe we gevoetbald hebben. We hebben voor een duidelijke stijl gekozen en daarin is geen plaats voor compromissen. Ik had ook voor spelers kunnen kiezen die al meer hadden bewezen."

   

  "We zijn altijd blijven voetballen, met veel lef en veel acties. We hebben ook veel kansen gecreëerd, maar we hadden er dubbel zoveel nodig om te kunnen winnen. In de 2e helft hebben we wat minder druk gezet, maar ook dat was voorspelbaar. Het was dus zeker niet perfect, maar dat maakt het voor mij wel makkelijk. Zo kan ik de jongens duidelijk maken dat er een verschil is tussen een profvoetballer en een pleintjesvoetballer."

   

  "Maar ik kan mijn spelers ook helemaal niets verwijten. We blijven gaan zoals we nu bezig zijn. Er rust ook geen druk op hun schouders. Voor de match wees ik hen op al die spandoeken voor mij: "De druk ligt vandaag al niet bij jullie!", zei ik hen.

  We hebben veel kansen gecreëerd, maar we hadden er dubbel zoveel nodig om te kunnen winnen

  Vincent Kompany