• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gert Verheyen kiest voor job als analist bij Sporza: "Ook voor mij verrassing"

  Gert Verheyen en Peter Vandenbempt

  Gert Verheyen keert terug naar het tv-scherm. Verheyen, die afgelopen seizoen coach was van KV Oostende maar net voor de play-offs opstapte, wordt volgend seizoen opnieuw cocommentator/analist bij Proximus TV en analist bij Sporza.

  Gert Verheyen koos vorig seizoen voor het trainersvak bij Oostende. Maar dat liep niet zoals hij gehoopt had en in maart stapte hij zelf op. De voorbije maanden werd hij door verschillende clubs aan de mouw getrokken. De 49-jarige Verheyen was in gesprek met Club Brugge om daar aan de slag te gaan als assistent van Philippe Clement, maar kiest nu weer voor de job van analist.

   

  "Dat is ook voor mezelf een verrassende keuze", legt Verheyen uit. "Als ex-speler van Club Brugge was het aanbod van Club heel aanlokkelijk, maar na grondige overwegingen ben ik erg blij dat ik de knoop heb doorgehakt. Terug naar Club gaan zou misschien als thuiskomen gevoeld hebben. Maar terugkeren naar Sporza, Woestijnvis en Proximus is voor mij ook helemaal thuiskomen."

   

  "Gert Verheyen getuigde van een grote integriteit en zorg voor kwaliteit door zijn job als trainer niet te willen combineren met tv-analyses", zegt Pieter De Windt, hoofdredacteur van Sporza. "We zijn heel blij dat we Gert kunnen toevoegen aan onze vaste ploeg van analisten voor Extra Time op Canvas en de grote voetbaltoernooien, zoals Euro 2020, op Eén. Hij is een voetbalkenner met een uitgesproken mening en een absolute topper in zijn vak."

   

  "Ook wij zijn verheugd om Gert Verheyen opnieuw te verwelkomen in ons team van analisten", zegt Massimo D’Amario van Proximus Sports. "Hij is na zijn voetbalcarrière bij Proximus Sports begonnen als analist en groeide uit tot één van de besten in België. Gert staat garant voor de kwaliteit die we onze kijkers willen aanbieden. Zijn ervaring als coach zal een meerwaarde blijken bij het becommentariëren en analyseren van wedstrijden in de UEFA Champions League en Jupiler Pro League."