• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bölöni: "Het wordt zaak iedereen nog één keer op scherp te zetten"

  Laszlo Bölöni wil de supporters van Antwerp Europees voetbal schenken.

  Het voorlopig laatste, Europese ticket wordt uitgereikt aan Antwerp of Charleroi. Kan Antwerp zich nog één keer opladen? Coach Laszlo Bölöni is alvast duidelijk: "We moeten zondag de puntjes op de i zetten."

  De T1 van Antwerp wil in schoonheid eindigen, maar beseft ook dat ze met Charleroi een van de moeilijkste tegenstanders uit Play-off II aantreffen. "Charleroi heeft de voorbije jaren aangetoond dat ze telkens kandidaat zijn om aan Play-off I deel te nemen", zegt Bölöni.

   

  Welk gevaar ziet hij van de kant van Charleroi komen? "Ze hebben veel kwaliteiten. Eentje daarvan is hun strakke organisatie. Vanuit een sterke verdediging kunnen ze op de counter efficiënt toeslaan. We zijn op onze hoede, want Charleroi weet als geen ander hoe het op resultaat moet voetballen."

  Mentale vermoeidheid

  De vraag is ook of de partij tegen Charleroi niet de match te veel kan zijn voor Antwerp. Kan Bölöni zijn spelers nog één keer motiveren? "Het is inderdaad een lang en moeilijk seizoen geweest. Je merkt een soort van mentale vermoeidheid in de groep. Het wordt zaak om iedereen nog één keer op scherp te zetten en met de juiste attitude het veld op te komen."

   

  Wie zondag wint, mag volgend seizoen naar de voorrondes van de Europa League. "Dat zou een mooie beloning zijn. Niet enkel voor ons, maar voor de hele club en zijn supporters. Zij hebben ons het hele jaar door moeilijke momenten gesleurd. Alleen al voor hen moet er voldoende motivatie zijn."

  Kijkend naar de recente resultaten van beide teams, kan de partij voor Antwerp een zware dobber worden. Antwerp begon sterk aan Play-off I, maar viel naar het einde toe helemaal stil en verloor het zo de derde plaats nog aan Standard. Bij Charleroi verliep de vormcurve de voorbije weken dan weer omgekeerd. Na een zwakke start in Play-off II sloeg de Henegouwse motor aan met een indrukwekkende 22 op 24.