• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Clement: "Een nuchtere Clement zullen ze vannacht niet zien"

  De spelers van Racing Genk waren het delirium nabij, want ze mochten bijna allemaal voor het eerst in hun carrière de titel vieren. "Fantastisch dat we het hebben kunnen waarmaken."

  Trossard: "Of ik blijf? Dat is een moeilijke vraag"

  "Ik voel van alles. Vooral trots", zoekt aanvoerder Leandro Trossard naar zijn woorden. "Het is geweldig dat we zo'n fantastisch seizoen kunnen bekronen met het kampioenschap. Ik denk dat we vooral uit heel sterk waren dit seizoen en daar het verschil hebben kunnen maken."

   

  "We wisten het vandaag toen Anderlecht begon te juichen. Het hele stadion werd gek. Dan weet je dat er iets is gebeurd in Standard."

   

  "We speelden een heel goed seizoen, met ook wat tegenslagen. Ze hebben ons van het pad proberen te brengen. Maar we waren mentaal heel sterk. Ik ben altijd supporter geweest van deze club."

   

  "Clement maakte er een echte groep van. Het zijn vrienden die voor elkaar vechten, dat zie je tijdens het vieren. Of hij gaat blijven? Dat is een moeilijke vraag. Of ik ga blijven? Dat is ook een moeilijke vraag. We zullen wel zien wat er na zondag komt."

  Heynen: "Ik besef het nog niet"

  Brian Heynen zal met zijn goal voor altijd de geschiedenisboeken van Genk ingaan. "Ik heb nu al geen stem meer", zegt de jonge middenvelder meteen na de match. "Ik besef het ook nog niet zo goed."

   

  "Anderlecht liet ons moeilijk in ons spel, het liep niet zoals de voorbije weken. Maar dat maakt nu niet meer uit. Het is fantastisch dat we het hebben kunnen waarmaken. Hier hebben we een heel seizoen voor gevochten. Ik ben blij dat ik zelf zoveel heb mogen spelen. Daar ben ik iedereen dankbaar voor."

  Dewaest: "4 jaar geleden werd er gelachen om mijn keuze voor Genk"

  Ook Sébastien Dewaest vindt het een verdiende titel voor Genk, maar hij vindt het ook een persoonlijke bekroning. "Toen ik 4 jaar geleden voor Genk koos, werd er hier en daar wat gelachen. Genk was toen nog een ploeg in opbouw. Nu bewijs ik hun ongelijk."

   

  "Ik heb zoveel obstakels moeten overwinnen de voorbije jaren. Maar ik heb, net als de rest van de ploeg, een geweldig seizoen achter de rug."

  Clement: "Nuchtere Clement zullen ze vannacht niet zien"

  Philippe Clement werd na het laatste fluitsignaal zowel de lucht in gegooid als getrakteerd op een douche van bier en champagne. "Ik vind het super", zegt hij. "Vannacht zullen ze mij ook zeker niet nuchter kunnen noemen."

   

  "Dit is sowieso een hoogtepunt voor mij als trainer, maar mijn carrière is ook nog jong. Ik ben vooral trots op mijn spelers, die in een jaar tijd gegroeid zijn van jongens naar mannen. Wat zij allemaal getoond hebben op de Belgische velden!"

   

  "Het voelt niet aan als een eerste keer, want ik heb het al kunnen meemaken als assistent en als speler.  Ik ben vooral blij voor heel KRC Genk en de mensen die het hele seizoen keihard gewerkt hebben."

   

  Over zijn toekomst bleef Clement op de vlakte. "In de komende dagen zullen we gesprekken voeren over hoe die er zal uitzien in Genk. Nu wil ik daar niet aan denken. Ik denk dat ik vroeger altijd te snel met het volgende doel bezig was, nu wil ik bij deze titel stilstaan en genieten."