"Dat Club meer ervaring heeft? Denk dat ze graag van plaats willen wisselen"

  Philippe Clement

  Philippe Clement kan zondag de landstitel veroveren op het veld waar hij zo lang speelde.

  Zondag staat de hoofdvogel op het spel in de Jupiler Pro league. Als KRC Genk wint op het veld van concurrent Club Brugge, pakt het zijn vierde landstitel. Genk-coach Clement heeft een ruim verleden in Brugge: "Neen, ik zal niet moeten vluchten als we winnen."

  Clement: "Fantastisch seizoen historisch maken"

  Dat in het voetbal (bijna) altijd alles mogelijk is, heeft de Champions League-campagne dit jaar wel meer dan duidelijk gemaakt. KRC Genk staat op een zucht van de landstitel, al weet je maar nooit. "Uiteraard", verklaart Clement. "Je ziet dat Barcelona dacht dat het er al was, dan heb je een probleem. Bij Ajax werd er na de 2-0 al gevierd en dan verliezen ze nog. Dat zijn lessen die we eruit kunnen leren."

   

  Als Genk zondag verliest van Club zou de druk weleens kunnen stijgen, al is Clement het daar niet mee eens. "Dat zal niet gebeuren. Uiteraard ben je er nu zo dichtbij en wil je de titel zo snel mogelijk pakken, maar is dat niet zo, hebben we nog twee matchballen. Ik denk dat mijn groep de komende drie weken geen kwaliteitsverlies zal tonen."

   

  "Ze worden zelfs beter, dat is de bedoeling. We zullen er heel dichtbij zijn, maar je bent altijd afhankelijk van de tegenstanders en omstandigheden. Mijn groep is daar dit seizoen al heel goed mee omgegaan. Kijk maar naar de Pozuelo-periode. Veel ploegen zouden in elkaar storten, deze groep is er nog sterker uitgekomen."

   

  Bij Genk is het sinds 2011 geleden dat het de Belgische landstitel veroverde. Club Brugge heeft als vijftienvoudig en uittredend kampioen wat meer ervaring. "Toch denk ik dat ze meteen zouden willen ruilen om zes punten voor te staan", klinkt het bij de Genk-coach.

   

  "Of ik zal moeten vluchten als we winnen zondag? Neen, zeker niet. Club is een ploeg met hevige supporters, maar ze zijn altijd respectvol. Nu is het gewoon zaak om ons fantastische seizoen om te vormen in een historisch seizoen."

  Bekijk het volledige interview met Clement