• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Carcela: "Ik wil niet vertrekken uit Luik"

  Mehdi Carcela is niet bezig aan zijn beste seizoen en zeker niet aan zijn beste play-offs. Op zijn uitverkiezing tot Belgische Leeuw benadrukte de creatieve middenvelder dat hij niet aan een vertrek bij Standard denkt.

  Carcela was gisteravond trots dat hij voor de 3e keer de Belgische Leeuw won, ook in 2018 en 2015 was hij de beste voetballer met Maghrebijnse roots in ons land. "Ik behoor tot de Marokkaanse gemeenschap en die betekent alles voor mij. Dit is een hele eer."


  Het gerucht gaat dat Carcela na een toch wel minder seizoen uit Luik zou mogen vertrekken. Zelf hoopt hij daar evenwel niet op: "Standard is mijn club en zal dat altijd blijven", stelt de geboren en getogen Luikenaar. "Als Barcelona belt, zal ik wel even nadenken", grapte hij. "Maar voorts wil ik niet vertrekken."


  "Ik kan begrijpen dat de supporters dit seizoen meer van mij verwacht hadden. De fans liggen me nauw aan het hart, voor hen voetbal ik. Ik doe wat ik kan, maar momenteel lukt het niet echt." Coach Michel Preud'homme weet ook niet goed wat hij nog meer kan doen om zijn speler te verbeteren.

   

  Vorig jaar blonk Carcela samen met Edmilson uit in de play-offs, dit jaar was hij nog niet goed voor een goal of assist in de eindronde. Standard zakte na de nederlagen tegen Genk en Antwerp naar de 4e plaats. De 4e van PO I speelt tegen de winnaar van PO II voor een Europees ticket.