• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Preud'homme: "Carcela heeft niet absolute wil 3 of 4% beter te worden"

  Standard gaat vanavond op bezoek bij Antwerp. Bij de Luikenaars wordt Mehdi Carcela in de basis verwacht. Zeggen dat de middenvelder een voetballer met een handleiding is, is geen nieuws. Wel opmerkelijk is dat Michel Preud'homme zich lijkt neer te leggen bij die handleiding.

  Samen met Edmilson was Mehdi Carcela vorig seizoen de exponent van de sterke Play-Offs van Standard. Dit seizoen is de middenvelder veel minder bepalend in de eindstrijd van de competitie. Nog geen goal, nog geen assist in POI.

   

  "Met zijn kwaliteiten doet Mehdi wat hij wil", vertelde Michel Preud'homme donderdag op zijn persconferentie. "We geven hem de vrijheid die hij nodig heeft in de aanval, want hij kan kansen creëeren die ik zelf niet zie. Bij balverlies daarentegen krijgt hij niet veel vrijheid. Dan moet hij werken zoals iedereen."

   

  "Vorig seizoen heeft hij zes maanden geschitterd en ook dit seizoen heeft hij goede momenten gehad. Ik had gehoopt dat ik hem nog beter kon maken, maar dat was niet mogelijk. Het is wat het is. Er zijn spelers die je niet meer kan laten evolueren. Mehdi is Mehdi. Ik denk ook niet dat ik hem volgend seizoen beter zal kunnen maken."

   

  "Hij heeft voor een bepaalde structuur gekozen in zijn carrière en daarin heeft hij niet de absolute wil om nog 3 of 4 procent beter te worden. Dat is geen slechte wil. Als je hem vraagt om verdedigend werk op te knappen, doet hij dat onmiddellijk. Hij doet het gewoon soms niet uit zichzelf. Hij functioneert op zijn eigen manier. Sommige dingen zijn verbeterd, maar niet zoals ik het had gewild."

  Als je Mehdi vraagt om verdedigend werk op te knappen, doet hij dat onmiddellijk. Hij doet het gewoon soms niet uit zichzelf. Sommige dingen zijn verbeterd, maar niet zoals ik had gewild.