• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens neemt afscheid van coach Taylor: "Ceyssens keert fulltime terug"

  " "

  Elise Mertens en David Taylor werkten sinds oktober 2018 samen.

  Opvallend nieuws uit de tenniswereld: David Taylor is niet langer de coach van Elise Mertens. De beste Belgische nam vanochtend met een tweet afscheid van de Australische topcoach, die haar sinds vorig najaar begeleidde.

  Na een 2018 van heel wat trainerswissels leek het te klikken met Taylor, de man die eerder successen beleefde met Martina Hingis, Ana Ivanovic, Sam Stosur, Naomi Osaka, Jelena Ostapenko en Madison Keys.

   

  Onder Taylor klom ze weer naar boven op de WTA-ranking: ze staat nu 14e. In februari veroverde ze ook haar grootste triomf uit haar carrière met winst in het toptoernooi van Doha, waar ze in 1 week 3 top 10-speelsters over de knie legde: Kiki Bertens, Angelique Kerber en Simona Halep in de finale.

   

  Maar de samenwerking is dus ten einde. Mertens ging er de voorbije weken 2 keer vroeg uit in het enkelspel van Indian Wells en Miami. Op die 2 Amerikaanse toernooien was Taylor er al niet bij, maar begeleidde haar vriend/coach Robbe Ceyssens haar.  

   

  Taylor keert terug naar Australië, waar hij Daria Gavrilova (WTA-54) onder zijn hoede neemt. "Ik wens hem het allerbeste", stelt Mertens. "Robbe Ceyssens, die mij de voorbije weken al heeft geholpen, komt weer fulltime bij het team. Ik kijk uit naar onze toekomstige successen samen."

   

  Waar het in het enkel niet zo goed ging, loopt het in het dubbel met de Wit-Russin Arina Sabalenka uitstekend: het duo won het toernooi van Indian Wells én staat ook in de halve finales van Miami.