Elise Mertens wil met ex-coach Hingis naar top: "Nieuw begin"

  " "

  Elise Mertens staat 13e op de WTA-ranglijst.

  Elise Mertens heeft vorige week haar hoogste WTA-ranking bereikt (13e), maar daar is ze niet tevreden mee. Met de gereputeerde coach David Taylor wil ze nog stappen hogerop zetten. Gisteren maakte ze haar samenwerking met de Australiër bekend: "Ik ben opgewonden bij dit nieuwe begin."

  David Taylor is een bekende naam in het vrouwentrainersgild. De 46-jarige werkt sinds 1995 als coach op de WTA Tour en had topnamen als Martina Hingis, Ana Ivanovic en Sam Stosur onder zijn hoede.

   

  De voorbije 18 maanden werkte hij achtereenvolgens met Naomi Osaka (US Open-winnares in september, red), Jelena Ostapenko (Roland Garros-laureate in 2017, red) en de Amerikaanse Madison Keys. Met Keys brak hij in augustus.

   

  De WTA bevestigde dat Taylor eerder deze maand op het toernooi in Tianjin Mertens al een keer begeleidde. Mogelijk als testcase. Mertens wilde toen geen naam noemen, maar doet dat nu wel. "Stap voor stap naar de top met een nieuwe coach. Ik ben opgewonden dat ik met David Taylor mag beginnen te werken. Dit is een nieuw begin", tweette de Belgische.

   

  Mertens wisselde het voorbije seizoen opvallend veel van coach: ze begon nog aan het jaar met haar voormalige vriend Robbe Ceyssens, daarna kwamen de Nederlander Rick Vleeschouwers, de Duitser Dieter Kindlmann en nu dus David Taylor.

   

  Mertens speelt deze week op het WTA Elite Trophy in Zhuhai (China), met de beste 12 speelsters die de WTA Finals van vorige week in Singapore niet haalden.