• home
 • video
 • pas verschenen

  30.000 propere handen vieren periodetitel KVM: "Steun is onvoorwaardelijk"

  "30.000 propere handen", met die slogan verwijzen de fans naar de rechtszaak.

  KV Mechelen heeft zich verzekerd van de eerste periodetitel in 1B. Het was feest na de wedstrijd, maar de extrasportieve beslommeringen zijn dit seizoen nooit veraf. Zo deed Johan Timmermans een dag voor de match een stap opzij als voorzitter. "Dat vind ik een nobel gebaar", vertelt Hans De Decker, woordvoerder van supportersorgaan Malinwa.

  Gisteren was het feest bij de supporters van KV Mechelen, een dag eerder was er nog het plotse aftreden van voorzitter Johan Timmermans. "Ik denk dat dat voor elke supporter een donderslag bij heldere hemel was", zegt De Decker. "Ik heb er zeker begrip voor en vind het zelfs een nobel gebaar. Hij plaatst op dit moment de club boven zichzelf."

   

  Verlaat de kapitein zo niet het schip op een moeilijk moment? "Ik denk niet dat hij echt ver weg zal zijn. Hij heeft de club gebracht tot waar die nu staat, met 15.000 fans in de tribunes. KV Mechelen is KV Mechelen. Ik denk dat we de afgelopen weken laten zien hebben hoe sterk onze achterban is. En dat is mede de verdienste van Timmermans. Ik denk dat de meeste supporters hem blijven steunen."

   

  Is er dan toch geen dubbel gevoel? Sportief gaat het uitstekend, maar KV Mechelen wordt ook genoemd in het voetbalschandaal. Als de feiten van matchfixing bewezen worden, dreigt zelfs een verplichte degradatie. "Over die rechtszaak kan ik me niet uitspreken. Dat is ook mijn taak niet. Als supporter moeten we achter de ploeg blijven staan. Dat is het belangrijkste. Onze kleuren en het stamnummer 25."

   

  Voor de match pakte de fans toch uit met een spandoek "30.000 propere handen". Daarmee verwijzend naar het voetbalschandaal dat "propere handen" gedoopt werd door de pers. "Het is dit seizoen al een rollercoaster van emoties geweest, maar wat mij betreft spelen we volgend seizoen gewoon in 1A. Onze steun is onvoorwaardelijk. Het gevoel dat in de tribunes overheerst is blijdschap. Het overwinningsgevoel is er. En voor het overige zien we wel wat er gebeurt."

  Vreugde bij spelers en supporters