KVM-voorzitter Timmermans zet zelf een stap opzij: "Belang van club primeert"

  Johan Timmermans

  Timmermans werd zelf ook verhoord in het fraudedossier.

  Johan Timmermans (61) is niet langer voorzitter van KV Mechelen. “Ik stel vast dat louter het feit dat ik voorzitter ben en een gesprek had met de politie, voor onrust en een gebrek aan sereniteit zorgt", zegt hij. KVM kwam in opspraak in het fraudedossier.

  "De toekomst van KVM moet onze absolute prioriteit zijn en blijven"

  KV Mechelen kan vrijdagavond de eerste periodetitel in eerste klasse B veroveren en kan dus een eerste stap zetten in zijn sportieve heropbouw. Maar de degradant van vorig seizoen heeft ook extrasportieve zorgen, want KVM werd uitdrukkelijk genoemd in het fraudedossier.

   

  Enkele bestuurders werden in verdenking gesteld, voorzitter Johan Timmermans werd vorige maand zelf ook verhoord door de federale politie in het onderzoek naar fraude en matchfixing. Timmermans werd zelf niet in verdenking gesteld, maar wenst nu "een stap opzij te zetten om de sereniteit bij KV Mechelen te behouden".

   

  "Voor mij primeert altijd het belang van KV Mechelen, de spelers en de fans. Ik stel vast dat louter het feit dat ik voorzitter ben en een gesprek had met de politie, voor onrust en een gebrek aan sereniteit zorgt”, zegt Timmermans in een mededeling op de KVM-site.

   

  "Ik heb dit mandaat altijd met veel trots en engagement uitgeoefend en ben ervan overtuigd dat mijn opvolger met dezelfde energie en toewijding de raad van bestuur zal voorzitten."

   

  "De toekomst van KVM moet onze absolute prioriteit zijn en blijven. Ik zal dan ook de club die ik al meer dan 50 jaar een zeer warm hart toedraag, blijven steunen." Timmermans was KVM-voorzitter sinds de redding in 2003.

  Ik heb dit mandaat altijd met veel trots en engagement uitgeoefend en ben ervan overtuigd dat mijn opvolger met dezelfde energie en toewijding de raad van bestuur zal voorzitten.

  Johan Timmermans

  "Johan verdient het grootste respect voor zijn keuze"

  Johan Timmermans legde zijn mandaat als voorzitter van de raad van bestuur van KV Mechelen dus vrijwillig neer. "Johan verdient het grootste respect voor zijn keuze om in niet evidente tijden het clubbelang te laten primeren”, reageert de raad van bestuur.

   

  "KV Mechelen wenst Johan te bedanken voor zijn inzet als voorzitter de afgelopen 15 jaar. De club benadrukt verder dat de sportieve ambitie ongewijzigd blijft en wil vrijdag met een mooie overwinning de eerste periodetitel binnenhalen."