• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers duikt opnieuw competitiebad in: "Voel me nog geen 100 procent"

  Pieter Timmers (archief).

  Pieter Timmers zag zijn EK in rook opgaan door een hersenvliesontsteking.

  Pieter Timmers is na de hersenvliesontsteking die hem weghield van de Europese Kampioenschappen weer klaar om het competitiebad in te duiken. Hij neemt deel aan de wereldbeker in Kazan. "Ik verwacht geen grootse prestaties, maar ik ben zo blij dat ik weer kan zwemmen."

  Eind juli, net voor de start van de Europese Kampioenschappen, werd Pieter Timmers geveld door een virale hersenvliesontsteking. De zilveren medaille van Rio 2016 op de 100 meter kon zo geen gooi doen naar een titel. Hij was meer dan een maand buiten strijd.

   

  Nu is hij weer klaar om het competitiebad in te duiken. Hij zwemt vandaag een eerste keer in Kazan. "Ik ben klaar voor de wereldbeker", schreef hij op Instagram. "Ik verwacht niets groots in Kazan." Timmers had wel opnieuw een beetje pech want hij werd net voor zijn vertrek naar Rusland opnieuw getroffen door griep. "Déjà vu."

   

  "Ik voel me nog geen 100 procent. Ik moest vanaf nul beginnen na mijn meningitis, maar ik ben klaar om te zwemmen en zal dat met heel veel enthousiasme doen."

   

  Na Kazan staan in de wereldbeker manches op het programma in Doha (13-15 september), Eindhoven (28-30 september), Boedapest (4-6 oktober), Peking (2-4 november), Tokio (9-11 november) en Singapore (15-17 november).

  "Nog geen 100 procent, maar heel enthousiast om weer te zwemmen"