• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieter Timmers kampt net voor EK met hersenvliesontsteking

  Pieter Timmers dreigt het EK te missen.

  De Europese Kampioenschappen in het zwemmen dreigen een sof
  te worden voor Pieter Timmers. De zilveren medaille van Rio 2016 ligt in bed met een hersenvliesontsteking.

  Elle De Leeuw, de vrouw van Timmers, heeft het nieuws verspreid via de sociale media.

   

  "Normaal gezien zou Pieter topfit vertrekken naar het EK, dat vrijdag van start gaat. Maar gisterenavond is Pieter met spoed opgenomen met een hersenvliesontsteking."

   

  "Momenteel ziet het er naar uit dat het om een virale meningitis gaat. Pieter is onder observatie en in behandeling in het UZ van Antwerpen."

   

  "De komende dagen staan nog enkele tests en veel rust op het programma. Hoe de dagen daarna eruit zullen zien, weten we op dit moment nog niet."

  Tweets van mevrouw Timmers:

  "We focussen nu op zijn herstel"

  De kans dat Timmers deelneemt aan de Europese Kampioenschappen in het zwemmen heeft door deze ziekte een flinke knauw gekregen.

   

  De entourage van de zwemmer houdt wel nog een slag om de arm wat zijn deelname betreft. "We focussen nu op zijn herstel. Zodra er meer duidelijkheid is, horen jullie het", klinkt het.

  "Je kunt Timmers niet vervangen"

  “Uiteraard is dit dikke pech. Pieter draaide heel goed op training. Hij zag het enorm zitten, was heel gemotiveerd en had er veel zin in", zegt de Belgische coach Rik Valcke.


  "Het is dus verre van ideaal dat dit nu gebeurt, maar laat ons hopen dat
  het nog een beetje goedkomt.”

   

  Niet alleen individueel is Timmers een speerpunt van de Belgische zwemmers, ook bij de ploegen speelt hij een vooraanstaande rol.

   

  Valcke: "Als Pieter niet kan deelnemen is dat een groot gemis. Hij is de snelste zwemmer die we hebben, we kunnen hem niet vervangen."