Ga naar de inhoud

Nieuw hoofdstuk in Brys-saga: Kameroense voetbalbond erkent aanstelling van de Belgische coach niet

 do 4 april 2024 11:07

Begin ik erg binnenkort aan mijn opdracht in Kameroen of niet? Dat is de vraag die Marc Brys zich op dit moment stelt. De Belgische coach zou het roer vanaf volgende week overnemen bij het Afrikaanse land, maar de voetbalbond erkent zijn aanstelling niet. "Er bestaat geen twijfel over dat het onze bevoegdheid is", delen Eto'o en co. een sneer uit naar de minister van Sport.

Na de verontwaardiging over de aanstelling van Marc Brys gisteren, komt de Kameroense voetbalbond vandaag met een nieuw statement.

 

Conclusie: het orgaan erkent de benoeming van de Belg als bondscoach niet.

 

"Er bestaat geen twijfel dat de sollicitatie en aanstelling van een coach onze bevoegdheid is", opent voorzitter Samuel Eto'o in zijn brief. "Ons orgaan moet kandidaten ontvangen, beoordelen en voordragen aan toezichthoudende overheden."

 

Een job die de minister van Sport geheel voor eigen rekening nam. Tot grote onvrede bij de voetbalbond.

 

"Ondanks onze ijverige voorstellen en na tevergeefs wachten, kregen we de opdracht een nieuwe coach en staf voor de nationale ploeg te rekruteren. Maar in dat proces is de federatie niet (in)direct betrokken geweest."

 

Dus is er volgens de Kameroense voetbalbond geen wettelijke basis om de aanstelling van Brys te ondersteunen. Betekent het ook einde verhaal - nog voor het begon - voor de ex-coach van OHL?

De brief van de Kameroense voetbalbond.
Gerelateerd: