Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wielerclub Wattage buigt zich over de Ronde: "Saaie weg naar finish? Ga van Koppenberg naar Oudenaarde"

 wo 3 april 2024 07:01
" "
Ruben en zijn gasten waren gisteren in Brugge te gast.

Een glibberige Koppenberg heeft heel wat stof doen opwaaien na de Ronde van Vlaanderen. Op drie na, moesten alle toppers voet aan grond zetten. Toch is Wielerclub Wattage fan van de scherprechter en net iets minder van het absolute slot. "Dat laatste rechte stuk naar Oudenaarde steekt altijd tegen", deelt Jan Bakelants in de nieuwste aflevering.

Beelden die we niet snel zagen, vulden de Vlaamse huiskamers afgelopen zondag.

 

De beste klassieke renners ter wereld moesten voet aan grond zetten op de Koppenberg. Dus werden er vragen gesteld bij de vettige passage op de scherprechter. Die veegt Wielerclub Wattage graag van tafel.

 

"Het parcours van de Ronde is mooi uitgebalanceerd", oordeelt Jan Bakelants. "De opbouw zorgt ervoor dat de koers vroeg openbreekt, maar dat laatste rechte stuk naar Oudenaarde steekt altijd tegen."

 

"En tot 2028 ligt de finish sowieso nog in Oudenaarde", pikt Ruben Van Gucht in.

Je zou wel de Koppenberg als laatste kunnen leggen.

Tom Boonen

Dus wordt aan de tafel gebrainstormd over manieren om het slot op te smukken.

 

Bakelants opent met een bedenking: "Het is niet Oudenaarde an sich dat het probleem is. Het is gewoon een doodse steenweg tussen de velden."

 

"Dus is de vraag: kan je ergens anders naartoe?", gooit Van Gucht ertussen.

 

"Je zou wel de Koppenberg als laatste kunnen leggen en dan beneden in plaats van rechts naar de Steenbeekdries, naar links draaien richting Oudenaarde", besluit Tom Boonen.

 

"Dan kan je wel een mooie finale rijden."

 

Een hertekening van het parcours waar Flanders Classics oren naar heeft? Luister alvast zelf naar de nieuwste aflevering van onze wielerpodcast.

Bekijk Wielerclub Wattage op VRT MAX

"Saaie weg naar finish? Ga van Koppenberg naar Oudenaarde"
De Ronde liet Brugge links liggen, Ruben Van Gucht en Wielerclub Wattage niet. Naar goede gewoonte zorgden Tom Boonen, Mark Uytterhoeven, Jan Bakelants en Dirk De Wolf weer voor nieuwe inzichten (de Koppenberg is de oplossing voor de steenweg, Remco komt nog niet direct naar Vlaanderen en Kopecky moet niet zelf om gelletjes gaan) en straffe verhalen (Tom en de koningin, Dirk en de premier, Jan en Cancellara en Mark en de amateurs).
woensdag 03/0469 min