Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De rode draad in de zeges van Van der Poel: "Die ene aanval is telkens zo verwoestend"

 ma 1 april 2024 13:46
Mathieu van der Poel temt de Koppenberg.

De lofzang voor Mathieu van der Poel kan niet groot genoeg zijn na een nieuwe onemanshow in de Ronde van Vlaanderen. Radiocommentator Christophe Vandegoor staat stil bij het nu al indrukwekkende palmares van de Nederlandse alleskunner en hekelt het gedrag van sommige toeschouwers op de Oude Kwaremont.

Mathieu van der Poel heeft zijn voet nog wat meer in de wielergeschiedenis geplant. Met zijn 3e Ronde van Vlaanderen is hij nu lid van de recordclub.

 

"En dan moet je weten dat hij bij 6 deelnames aan deze koers nog nooit uit de top 4 is gevallen", onderstreept onze radioverslaggever.

 

"Deze koers vereist zoveel explosiviteit en bij Van der Poel gaat het om zuiver talent. Wereldwijd hebben 3 renners die gave: Van der Poel, Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, maar bij die laatste voorlopig enkel in het rondewerk."

 

"Kijk vooral naar de zeges van Van der Poel en de manier waarop: Vlaanderen, maar ook Milaan-Sanremo, de Amstel Gold Race, zijn wereldtitel ... Hij doet het bijna altijd met één aanval die zo verwoestend is. Niemand kan hem dan volgen."

Deze koers vereist zoveel explosiviteit en bij Van der Poel gaat het om zuiver talent. Wereldwijd hebben 3 renners die gave: Van der Poel, Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard.

Christophe Vandegoor

Van der Poel veegde gisteren iedereen op een hoopje, maar bij het festival op de Oude Kwaremont waren er helaas (niet voor het eerst) enkele valse noten.

 

Sommige toeschouwers bekogelden de wereldkampioen met water en/of bier en ook het boegeroep was duidelijk waarneembaar.

 

Vandegoor: "Laat me duidelijk zijn: we moeten dit met z'n allen volledig afkeuren. Dit hoort nergens thuis. Niet op de koers, niet in een voetbalstadion of ergens anders."

 

"Ik heb het gevoel dat de Ronde jaar na jaar groter wordt met nog meer fans. Dat is positief, maar jammer genoeg zijn er tussen die duizenden fans een paar enkelingen die het verpesten."

 

"Je kunt moeilijk iedereen controleren en vooraf vragen of hij of zij zal spuwen. In het veldrijden zijn er minder mensen aanwezig, maar ook daar gebeurt het helaas."

 

"Het gaat blijkbaar om wij tegen zij, maar je moet die betrokken mensen gewoon zwaar straffen en ergens hopen dat het in de toekomst goedkomt."

Gerelateerd: