Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor Scheldeprijs (m): opnieuw een duel tussen Philipsen en Merlier

 wo 3 april 2024 07:12

Na de Ronde van Vlaanderen is het de beurt aan de oudste Vlaamse koers op de wielerkalender: de Scheldeprijs. Zijn de sprinters opnieuw de baas of beslissen de weergoden er dit jaar anders over? Wij zetten de favorieten even op een rijtje.

⭐⭐⭐

Krijgen we op de Churchillaan in Schoten een sprint tussen Jasper Philipsen en Tim Merlier? Onze kenners denken alvast van wel.

 

Philipsen liet de Ronde van Vlaanderen schieten om zich volledig te focussen op Parijs-Roubaix van komende zondag. Heeft hij nog steeds de snelle benen van Milaan-Sanremo en de Classic Brugge-De Panne?

 

De renner van Alpecin-Deceuninck kan alvast de zegetocht van zijn ploeg door het wielerseizoen gewoon voortzetten door voor de derde keer de Scheldeprijs te winnen. 

 

En wat kan Tim Merlier? De winnaar van Nokere koerse reed een degelijke Ronde van Vlaanderen en heeft nog een eitje te pellen met Philipsen na het kleine akkefietje tijdens de sprint in De Panne.

 

Bij Soudal-Quick Step zou een overwinning alvast welkom zijn na de tegenvallende resultaten in dit klassieke voorjaar.

⭐⭐

De tweede linie beginnen we met Sam Welsford. De Australiër van Bora-hansgrohe was vorig jaar tweede en het jaar daarvoor derde. Kan hij dit jaar de oppergaai meegraaien? Dit seizoen lukte het voor hem enkel nog maar in de Tour Down Under.

 

Ook bij de kanshebbers zijn de nummers 2 en 3 uit de Bredene Koksijde Classic: Dylan Groenewegen van Jayco-AlUla en Gerben Thijssen van Intermarché-Wanty. 

 

Beide snelle mannen begonnen sterk aan het seizoen in Spanje, Portugal en het Midden-Oosten, maar staan nu al een tijdje droog.

 

Groenewegen reed wel top 10 in Gent-Wevelgem en Thijssen sprintte vorige week nog naar een tweede plaats in Frankrijk. Dit is misschien een uitgelezen kans om hun seizoen opnieuw te lanceren.

Tot slot is het ook uitkijken naar een trio Nederlanders. Arvid de Kleijn is het speerpunt voor Tudor, dat met Matteo Trentin nog een ander hangijzer in het vuur heeft.

 

Casper van Uden is met z'n 22 lentes de jongste in ons lijstje. Hij begon goed aan het seizoen in Saudi-Arabië maar bleef wat hangen. In dit peloton liggen misschien kansen voor de sprinter van dsm-firmenich PostNL. 

 

Danny van Poppel is de tweede Bora-renner die een ster krijgt. Akkoord, hij is pas de tweede man achter Welsford, maar met een podium in Brugge-De Panne en een goeie Dwars door Vlaanderen is hij een te duchten tegenstander als de sprint ontregeld wordt.

 

Nog op de derde rij plaatsen we Luca Mozzato. De 26-jarige Italiaan reed een beresterke Ronde van Vlaanderen met een schitterende tweede plaats als resultaat. Dat de snelle man van Arkéa-B&B Hotels in bloedvorm verkeert, bewees hij al door de Bredene Koksijde Classic op zijn naam te schrijven.

 

En bij UAE Team Emirates is Juan Sébastian Molano de kopman. De Colombiaan kon dit jaar nog niet de vorm van vorig seizoen etaleren, maar krijgt in deze Scheldeprijs misschien een nieuwe kans.

Gerelateerd: