Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Recordjacht Mark Cavendish gaat niet langs Scheldeprijs: "Na weken ziekte traint hij nu opnieuw"

 di 2 april 2024 12:08
" "
Mark Cavendish finishte al 7 keer op het podium in de sprinterskoers, winnen in Schoten deed hij in 2007, 2008 en 2011.

Mark Cavendish geeft verstek voor de Scheldeprijs. De Brit is nog niet volledig fit na ziekte en kiest voor een andere voorbereiding richting zijn grote doel. In de Tour de France zal hij op jacht gaan naar zijn 35e ritzege om Eddy Merckx voorbij te steken als recordhouder. 

Zoek woensdag niet naar Mark Cavendish in de Scheldeprijs. De 38-jarige Brit herstelt nog van ziekte en kiest voor een trainingskamp. 

 

Na Tirreno-Adriatico en Milaan-Turijn vorige maand werd Cavendish ziek. Hij komt pas uit zijn herstelperiode waardoor de Scheldeprijs geen optie is.

 

"Het team heeft zijn koersprogramma aangepast. Hij heeft zijn trainingen hervat, met oog op zijn grootste doelen van het seizoen", zegt performancemanager Vasilis Anastopoulos. 

 

Astana Qazaqstan stuurt Cavendish naar de Ronde van Turkije (21 - 28 april) en de Ronde van Hongarije (8 - 12 mei). Dat zijn etappekoersen met traditioneel veel sprintkansen. 

 

Die rijdt hij als voorbereiding op de Tour de France. Daar jaagt hij op een historische 35e ritzege. Voorlopig deelt Cavendish het record van Tourritzeges met Eddy Merckx.

Band met Scheldeprijs

Mark Cavendish heeft een nauwe band met de Scheldeprijs. Hij won de wedstrijd drie keer (2007, 2008 en 2011). Hij werd ook nog twee keer 2e en twee keer 3e. Vorig jaar moest hij Jasper Philipsen en Sam Welsford voor zich dulden. 

 

In de Scheldeprijs van 2020 nam Mark Cavendish ei zo na nog afscheid als profwielrenner. "Misschien was het wel mijn laatste koers", zei hij toen emotioneel.

 

Uiteindelijk pikte de Deceuninck-Quick Step hem op. De Brit werd een jaar later derde in de Scheldeprijs én hij won vier ritten in de Ronde van Frankrijk.

Gerelateerd: