Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel verlekkert zich op "speciale finales" in het Baskenland: "Wordt elke dag een spektakel"

 zo 31 maart 2024 15:58
Remco Evenepoel.

Traditiegetrouw geen Vlaamse regen voor Remco Evenepoel, wel een Spaans zonnetje in het Baskenland. Na Parijs-Nice wil de Belgische kampioen zich meten met toppers als Jonas Vingegaard. Dat liefst zonder al te groot tactisch steekspel. "Het zal vaker koersen worden met het verstand op nul", denkt Evenepoel.

Blokken van maximaal 15 minuten, puur op explosiviteit. Zo heeft Remco Evenepoel zichzelf klaargestoomd op de Ronde van het Baskenland.

 

Een logisch gevolg van de parcours-studie. Geen lange beklimmingen, wel steile puisten en veel draaien en keren.

 

"Dus gaat er minder tactisch steekspel aan te pas komen dan in Parijs-Nice", maakt de kopman van Soudal - Quick Step zich sterk. "Het zal vaker koersen worden met het verstand op nul."

 

"De aankomst zal geregeld op 10 kilometer van de streep liggen. Sommige mannen zullen gebaat zijn met een lange, harde koers. Ikzelf hoef dan weer geen schrik te hebben op mijn sprint te rekenen. Al zal ik soms ook risico's proberen te nemen."

 

Een luxepositie, zo kunnen rekenen op meerdere scenario's.

Het wordt elke dag een spektakel, denk ik. Een dat telkens alle kanten uit kan.

Remco Evenepoel

Evenepoel waarschuwt wel voor de onvoorspelbaarheid van het Baskenland.

 

"Het is telkens een speciale finale", deelt de Belgische kampioen. "Het wordt elke dag een spektakel, denk ik. Een die telkens alle kanten uit kan."

 

Voor Evenepoel vormt de week in Spanje de perfecte voorbereiding op het vervolg van zijn voorjaar. Al zal hij er stevige concurrentie treffen met Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. Speelt de Tour nu al in het achterhoofd?

 

"Ja en nee. Vingegaard is topfavoriet in Frankrijk, maar dit is een heel ander parcours. Hij is de te kloppen man. Ik denk dat hij vooral op zaterdag mikt, want dat is de zwaarste rit."

 

Daar rekent de Belg op hulp van Mikel Landa. "Iemand die nooit stress heeft", lacht Evenepoel. "Hij zal me zeker bijstaan, maar als de mogelijkheid is, moet hij zeker zijn eigen kans wagen. Ik hoop dat we goed samenwerken als duo."

 

De krachten zullen dan ook gebundeld moeten worden om de kleppers te verslaan.

Gerelateerd: