Ga naar de inhoud

Thuisrijder Landa moet Remco Evenepoel door het Baskenland gidsen: "We hebben een sterk blok"

 vr 29 maart 2024 13:24

De Ronde van het Baskenland moet beterschap brengen voor Soudal-Quick Step. Met Remco Evenepoel als kopman en thuisrijder Mikel Landa als meesterknecht heeft de ploeg alvast een mooie line-up voor de loodzware rittenkoers. Ook de jongelingen William Junior Lecerf (21) en Gil Gelders (21) mogen hun klimbenen nog eens testen. "We zijn klaar om alles te geven", klinkt het hoopvol bij het team.

Meer dan in de klassiekers, wil Soudal - Quick Step scoren in tussentijdse rittenkoersen.

 

Zo is kopman Remco Evenepoel maandag bij de start van de Ronde van het Baskenland de blikvanger voor het Belgische blok. Evenepoel is in de Spaanse rittenkoers niet aan zijn proefstuk toe en won er het jongerenklassement in 2022. 

 

"Ik kijk ernaar uit om weer te koersen in het Baskenland", zegt Evenepoel in een vooruitblik bij zijn ploeg. "Het is een prachtig gebied waar ik al met veel plezier heb gereden. Zoals altijd wordt het een uitdagend parcours tegen een sterk deelnemersveld."

 

Om de uitdagingen in het Baskenland aan te gaan, krijgt Evenepoel de ideale compagnon de route met zich mee. Zo staat thuisrijder Mikel Landa - vorig jaar zelf nog tweede - aan zijn zijde om Vingegaard co. te bekampen.

 

"Ik kijk er naar uit om met Mikel te koersen in zijn thuisregio, omdat ik weet dat de lokale fans kenners zijn met een passie voor het wielrennen", klinkt het bij de Belgische kampioen.   

De Ronde van het Baskenland is een van de moeilijkste koersen van het seizoen.

Klaas Lodewyck, Soudal-Quick Step

Naast Evenepoel en Landa rekent Soudal Quick-Step op de Brit James Knox, William Junior Lecerf, Pieter Serry, Gil Gelders en Louis Vervaeke.

 

"We hebben een heel sterke ploeg, met Remco en Mikel en een paar jonge jongens maar ook een paar ervaren helpers", blikt sports director Klaas Lodewyck vooruit.

 

"De Ronde van het Baskenland is een zware koers, een van de moeilijkste van het seizoen en je moet de hele tijd goed opletten en op je best zijn om te rijden voor een topresultaat. We zijn klaar om alles te geven om een zo goed mogelijk klassement te behalen."   

 

De Ronde van het Baskenland telt zes ritten en eindigt zaterdag 6 april in Eibar. Een individuele tijdrit van 10 kilometer in Irun schiet de koers maandag op gang. Vorig jaar ging de zege naar de Deense tweevoudige Tour-winnaar Jonas Vingegaard

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.