Ga naar de inhoud

Alex Albon blijft trouw aan Williams en tekent meerjarig contract: "Wil sleutelrol spelen in het project"

 wo 15 mei 2024 11:41

Alex Albon heeft geen trek in de zitjescarrousel binnen de Formule 1. De Thaise Brit tekende een meerjarige contractverlenging bij zijn huidige renstal Williams. Al zeker tot en met seizoen 2026 zal de 28-jarige rijder uitkomen voor het team. "Ik ben er zeker van dat we samen geweldige dingen zullen bereiken", deelt Albon.

Met de transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari lijkt het erop dat de Formule 1 aan het einde van het seizoen een flinke rijderscarrousel tegemoet gaat.

 

Eentje waar Alex Albon geen deel van wil uitmaken.

 

De 28-jarige Thaise Brit - die vroeger uitkwam voor Red Bull - voelt zich helemaal in zijn sas bij staartteam Williams. Hij tekende dan ook een meerjarige contractverlenging bij de Britse renstal. Vermoedelijk tot na, maar al zeker tot en met 2026.

 

"Ik ben ongelooflijk blij om bij Williams Racing te blijven en te blijven werken met zo'n getalenteerd en toegewijd team van mensen", vertelt Albon op de website van het team.

Dit is een langetermijnproject waar ik echt in geloof en een sleutelrol in wil spelen.

Alex Albon

"Sinds mijn komst bij Williams (2022, red.) hebben we samen aanzienlijke vooruitgang geboekt", gaat de Thai voort. "Ik heb de enorme veranderingen achter de schermen zien gebeuren om ons terug te brengen naar de voorkant van de grid."

 

"Dit is een langetermijnproject waar ik echt in geloof en een sleutelrol in wil spelen, daarom heb ik een meerjarig contract getekend."

 

Ook de teambazen bij Williams zijn verheugd met de verlengde samenwerking.

 

"Hij heeft uitzonderlijk talent, veel technische input en enorme toewijding. Dit is een grote blijk van vertrouwen in Williams in de reis naar competitiviteit", besluit James Vowles.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.