Ga naar de inhoud

Zeilster Isaura Maenhaut houdt voetjes op de grond na EK-goud: "Wil niet per se iets zeggen voor de Spelen"

 wo 15 mei 2024 11:46
Anouk Geurts en Isaura Maenhaut in actie tijdens het recente EK.
Anouk Geurts en Isaura Maenhaut in actie tijdens het recente EK.

Zeilsters Anouk Geurts en Isaura Maenhaut trekken straks als Europees kampioen in de 49erFX-klasse naar de Olympische Spelen, maar zweven doen ze niet na hun Europese titel. "Dit wil niet per se iets zeggen voor de Spelen", klinkt het nuchter.

Een Europese titel op dik 2 maanden voor de Olympische Spelen: de ultieme voorbereiding op Parijs 2024 was alvast veelbelovend voor Anouk Geurts en Isaura Maenhaut.

 

"We zijn allebei heel erg blij", vertelt Maenhaut aan Sporza. "Het is de eerste keer dat we iets winnen, onze eerste Europese titel. En dat in onze laatste grote wedstrijd voor de Spelen. Dat geeft wel een vertrouwensboost."

 

Toch wil Maenhaut niet te veel conclusies verbinden aan die titel. "Neen, dit wil niet per se iets zeggen. Niet iedereen was aanwezig op het EK", klinkt het nuchter. "We houden onze voetjes op de grond, maar het geeft wel aan dat we op de juiste weg zijn."

We zijn de voorbije jaren al vaak voor lange tijd naar Marseille geweest om te werken aan onze windtechniek. We zijn er al heel lang mee bezig.

Isaura Maenhaut

Geurts en Maenhaut trekken binnenkort weer naar Marseille, waar de olympische zeilrace zal plaatsvinden. Die wateren hebben intussen bijna geen geheimen meer voor het Belgische duo.

 

"We zijn de voorbije jaren al vaak voor lange tijd naar Marseille geweest om te werken aan onze windtechniek. We zijn er al heel lang mee bezig. We hebben al een playbook. Nu is het nog wat finetunen om helemaal klaar te zijn voor de Olympische Spelen."

 

"Marseille is een mooie plek. Er waaien veel verschillende winden, waarvan de Mistral de bekendste is. Het blijft een uitdaging. Elke dag is anders. Je kunt niet op alles voorbereid zijn, maar we proberen dat wel zoveel mogelijk te doen."

Gerelateerd: