Ga naar de inhoud

Goud! Anouk Geurts en Isaura Maenhaut zetten als Europees kampioen koers richting de Olympische Spelen

 zo 12 mei 2024 16:25
Anouk Geurts en Isaura Maenhaut
Anouk Geurts en Isaura Maenhaut in actie aan de kust van La Grande-Motte.

Nieuw hoogtepunt voor Anouk Geurts en Isaura Maenhaut in hun zeilcarrière: het olympisch duo heeft het EK in de 49erFX-klasse gewonnen. Een 10e plaats in de medaillerace volstond voor goud in de Franse badplaats La Grande-Motte.

Anouk Geurts en Isaura Maenhaut wilden zich op het Europees kampioenschap nog een keer testen voor ze eind juli van wal steken op het olympisch zeiltoernooi, iets verderop in Marseille.

 

Beter kon de test niet verlopen. Geurts en Maenhaut profiteerden optimaal van de afwezigheid van enkele grote concurrenten - zoals wereldkampioen Nederland en vicewereldkampioen Zweden - en kaapten het goud weg in de Franse badplaats La Grande-Motte.

 

Het olympisch duo begon met een comfortabele voorsprong aan de medaillerace en gaf de koppositie niet af. Met een 10e plaats in de finale konden ze hun gouden medaille veiligstellen.

 

Geurts en Maenhaut maken zich nu op voor hun tweede Olympische Spelen. In 2021 verrasten ze zichzelf met deelname aan het olympisch toernooi in Tokio, vorig jaar zeilde het duo naar de 4e plaats op het WK in Scheveningen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

17e plaats voor catamaranduo op eerste WK

Naast het Europees kampioenschap 49er FX was La Grande-Motte ook gastheer voor het wereldkampioenschap Nacra 17. Het kersverse catamaranduo Lucas Claeyssens - Eline Verstraelen wist zijn goede vorm van de Last Chance Regatta in Hyères door te trekken en kende een zeer goede week.

 

Op dag 3 konden Claeyssens en Verstraelen zich te plaatsen voor de gouden vloot. Uiteindelijk werd het koppel 17e op zijn eerste WK.

Gerelateerd: