Ga naar de inhoud

Ook D'hoore kon Kopecky niet naar AG Insurance-Soudal lokken: "We waren misschien 1 of 2 jaar te vroeg"

 za 30 maart 2024 13:38
Jolien D'hoore.

De verschuivingen aan de top bij AG Insurance-Soudal tonen dat de Belgische vrouwenwielerploeg ambitieus is. Het deed zelfs een poging om Lotte Kopecky aan te trekken. "De lat lag misschien te hoog", geeft sportief manager Jolien D'hoore toe in Vive le Vélo/Leve de Ronde.

Beweging in alle gelederen van AG Insurance -Soudal. Na jarenlange trouwe dienst stapt bezieler Natascha den Ouden uit haar eigen project door "een onoverkomelijk verschil in visie". 

 

AG Insurance wordt dan weer naast hoofdsponsor ook hoofdaandeelhouder. "Dat is een positief verhaal", zegt Jolien D'hoore, sportmanager van de ploeg. "Dat hebben we nodig om stappen te zetten in de professionalisering van de ploeg."

 

Maar wat was dan dat "verschil in visie"? "Natascha was heel erg gericht op de ontwikkeling van jeugd en talent", verklaart D'hoore. "Dat moeten we zeker behouden. Ze heeft op dat vlak pionierswerk verricht."

 

"Maar we moeten ook onze sportieve doelstellingen uitbreiden. We mogen de lat hoog leggen. We willen scoren in alle wedstrijden, van het voorjaar tot de rittenkoersen."

Demi Vollering? Ik denk dat ze even onhaalbaar is.

Jolien D'hoore

De ploeg krikt dus zijn sportieve ambities op. Dat demonstreerde het in het begin van het seizoen al toen het Lotte Kopecky het hof maakte.

 

"Het was een droom geweest om Lotte naar een Belgische ploeg te halen", aldus D'hoore. "Het was misschien één of twee jaar te vroeg. Twee jaar later was het misschien een ander verhaal."

 

"Ik heb Lotte ook een berichtje gestuurd: "Zou je het niet zien zitten...?" Kopecky koos evenwel om haar toekomst tot 2028 aan SD Worx-Protime te verbinden.

 

"We zaten op dat moment nog niet op het niveau van SD Worx", geeft D'hoore toe. "Er is een voorstel gedaan, maar de lat lag te hoog om Lotte binnen te halen."

 

Heeft de ploeg eventueel interesse in haar ploeggenote Demi Vollering, die andere oorden opzoekt?

 

D'hoore: "Ik denk dat ze even onhaalbaar is. Tegenwoordig zijn de bedragen zodanig hoog... Het loon is één zaak, maar er komt veel meer bij kijken qua begeleiding en materiaal."

Gerelateerd: